kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Riga-Örebro-Laxå

Kategori: Allmänt

Äntligen, äntligen, äntligen!!! Efter år av suktande har jag nu äntligen kommit iväg till Riga. Det här är verkligen en stad som jag skulle vilja uppleva under i alla fall en veckas tid...tror till och med att jag skulle trivas att bo där. De här få timmarna iland var på tok för lite :( Blev en tre timmars underbar guidad tur, både sittandes i buss och springandes på kullerstensgatorna, och det var inte bara den fina yttre turistfasaden som visades upp utan även grå betong och fattigdom. Trevliga letter så länge de inte hamnade bakom ratten på en bil då de förvandlades till galningar *garv* Jag blev tokförälskad i Gamla Stan och dess smala gränder, det trevliga bemötandet och hela atmosfären :D
 
Resan med Cinderella blev väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig, senast jag åkte med den båten så njöt jag av en massa kulinariska läckerheter, men vet inte vad som har hänt under årens gång...maten var nästan lika grå och tråkig som betongghettot. Eller kanske inte fullt så illa, men medelmåttig! Inte ens tre-rättersmiddagen blev en wow-upplevelse, men trevlig och effektiv personal, en hög med fina medresenärer och rätt resesällskap gjorde ändå att den delen av resan blev totalt lyckad. Fick tre timmar extra i hamnen i Riga, som det så fint hette så var det något tekniskt fel på båten som var tvunget att åtgärdas, men Riga-polisen kom sladdandes in med sirenerna påslagna så något måste ha hänt på båten vilket vi aldrig fick någon klarhet i vad. 
 
Gjorde en mellanlandning i Örebro och huset som gud glömde...klamp, klamp, klamp så väggar och golv skakade. Fattar inte hur en människa kan klampa så det känns som en smärre jordbävning!!! Synd att man inte får skjuta av dessa skadedjur :( Har aldrig varit med om något liknande tidigare i mitt liv!
 
Nu sitter jag i lugna Laxå och känner total njutning av vetskapen att jag kan gå och lägga mig och sova när jag blir trött och kan sova ut tills jag vaknar utvilad. Utan dessa besök hade jag brakat ihop för länge sen! Var med sorkarna till Kommunal och badade tidigare idag, en sådan nära-döden-upplevelse har jag aldrig tidigare varit med om. Så förbaskat kallt i vattnet att det knappast gick att andas, men skam den som ger upp...det tog ett tag innan jag hade lyckats doppa hela mig, men sen blev det skön simning och lek i vattnet. Avslutade i Centrum för lite allsång och uppträdanden. Helt kul att se att Laxåborna faktiskt orkar ta sig utanför hemmets fyra väggar. 
 
 

Laxå-tur-Örebro-retur

Kategori: Allmänt

Blev en hellyckad vistelse i Laxå! Har nu äntligen tagit premiärdoppet med sorkarna. Särskilt uppvärmt kan man knappast säga att vattnet var, men det var kul att få plaska runt lite i pölen. Kommer inte ihåg när jag senast badade, handlar om år. Avslutade vistelsen med en dressintur i Degerfors vilket blev riktigt uppskattat bland oss alla som var med. Delar av oss gav oss sen iväg till Hui Bin och käkade supergott asiatiskt. Att jag sen såg totalgravid ut fick jag på köpet, magen svällde upp flera storlekar av maten. Var totalt uppe i varv när jag kom hem och satte mig och datoriserade hela natten tills sömnen kom och totalknockade mig och jag somnade sittandes med huvudet på datorn. Morsan gjorde stora ögon när hon hittade mig så på morgonen *garv*
 
Varit på kurs i värdskap inför Pride-festivalen, men egentligen inget nytt under solen. Jag har stor erfarenhet av "den typen av jobb". Kul att träffa de andra volontärerna också, verkar vara bra folk. Blir nog ett härligt gäng :) Iväg sen till Bells för en ölkväll i goda vänners lag. Kul och trevlig kväll och timmarna flög iväg, ena sekunden var klockan 21.00 och nästa 1.00. Då kan man snacka om lyckad kväll :D
 
Finns det hjärterum så finns det stjärterum, var lite av Askungen under Laxå-vistelsen
 
 
 
 

Degerfors nästa!

Kategori: Allmänt

Här sitter en nöjd men trött Nina...har varit iväg till Degerfors och åkt dressin i två timmar med delar av familjen med avslut på Restaurang Hui Bin. Hann tyvärr inte med ett kvällsdopp vilket hade varit riktigt skönt...hade behövt svalka av mig lite. Var uppe till kommunal igår och tog mitt premiärdopp, väldigt kallt med tanke på att vi är inne i augusti. Men så har vi ju heller inte haft någon riktig sommar i år :( 
 
SÄNGEN NÄSTA!!!
 
 
Vy från min dressin
 
 
Bami Goreng på Hui Bin

Sorkar i huset

Kategori: Allmänt

Laxå, sorkar, O`boy och ostmackor!!! Äntligen har jag fått träffa mina sorkar igen, de vuxna får jag på köpet. När jag tänker efter så är det nog inte så illa, de är rätt så roliga och trevliga de också :) Har tillbringat delar av kvällen framför datorn för att försöka att kolla upp ett boende i Stockholm...det verkar lite för bra för att vara sant samtidigt som det inte ringer värsta varningsklockorna. Måste forska vidare och hoppas hoppas hoppas att även det som är bra även kan vara sant.
 
Efter ca ett års semester från en vän så mötte vi upp på stan häromdagen, görkul, har saknat henne. Några dagar senare ringde ytterligare en som jag inte har hört av på evigheter. Hej på er!!! 
 
Så många butiker, så lite kläder...har sprungit i varenda klädbutik i hela stan utan att hitta något snyggt att ha på mig på Riga-kryssningen. Sätter mitt hopp till Marieberg!
 
På hemvägen från Sallad Inn