kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Ingen rast, ingen ro!

Kategori: Allmänt

Ingen rast, ingen ro!!! Har gått i ett hela dagen :D Hann inte mer än upp så sms:a E. ner mig på stan, blev att fördriva tiden hos nageltanten (för E:s räkning) innan vi tog lunch på Sub Way. Vad vi åt? Tonfisksmacka givetvis! Blev också ett snabb-hej till Mr. Oliv innan de gav sig iväg till metropolen Laxå.
 
Hem för en snabbis med salladstillredning och sen en kissetur med L. innan det var dags för java i Oxhagen. Och sen var även denna dag till ända. Hå hå ja ja!!!
 
Långben, Kortben och Lufsen (bakom kameran)

Mesh, Pride och Chai Latte...löööv

Kategori: Allmänt

Sitter och lyssnar på underbara Mesh, löööv them :) Ska låta frukosten smälta ner lite innan jag tar itu med lite träning...nu är jag på g igen till 100 %. Verkligen på tiden, har svullat ut alldeles för mycket under de senaste åren, men nu ska jag ner till matchvikten igen :) Tog en sväng och kollade in Örebros utomhusgym häromdagen, hade hoppats på att det vore något att ha men det blev en besvikelse. Hade planerat att ta en sväng dit tre gånger i veckan, men av detta blir det inget :(
 
Fick besked igår att jag kommer att få jobba på Örebro Pride Festival i slutet av augusti. Ska bli sjukt kul!!! Och bara att få vara en del av Örebros första Pride...
 
...och nu verkar värmen komma, ska visst bli varmt ett tag framöver. Invigde värme-perioden tillsammans med J. och en fika-sväng till Wasa Konditoriet (säger bara det...Chai Latte) och sen en förflyttning till Vardagsrummets baksida någon timme senare. Det behövs så lite för att man ska kunna njuta så mycket :D
 
Inspiration i massor...världens bästa kost/hälsa/träningsmagazin

Pop..pop..pop..

Kategori: Allmänt

Fyra kartonger kvar i källaren och sen har jag gått igenom, rensat och paketerat allt. Blev fint väder idag, inte så varmt, men soligt och jag tog en tur till Stadsparken för en mjukglass- och lässtund i solen. Det var evigheter sen jag senast var dit, tror inte att jag har satt min fot där sen jag stöp och trodde att knäskålen hade flyttat sig ett kvarts varv.  
 
Införskaffat en popcornsmaskin - dags för ett fettfriare liv, bort med chokla` varje da`

Lychee i god väns sällskap

Kategori: Allmänt

Aj, min stackars lilla kropp!!! Hur sjuttsingen kan man somna sittandes i soffan med olika kroppsdelar vinklade åt olika håll? Och dessutom sova gott? Har nu värsta värken i rygg, nacke, knäleder och armleder :( Var helt slut när jag kom hem från J. inatt, det blev nog lite för mycket med allt igår...först obefintligt med sömn under natten, upp tidigt för att tvätta och sen iväg ner på stan med L. för springning och ärenden i en massa butiker med ett väder som var soligt och varmt. Var rätt så trött när jag kom hem och hade egentligen behövt sova några timmar, men kvällen var vikt för umgänge i Oxhagen så det var bara att ge sig iväg. Fick en jättetrevlig kväll trots sömnbrist och avsaknaden av tre pers (vart tog ni vägen???) även om jag periodvis praktiskt taget satt och halvslumrade. Snacka om att vara trevligt sällskap! Tror knappast det!!! Tvärslocknade när jag kom hem...och nu tänker jag hoppa in i duschen, klockan är snart 8.00, solen skiner utanför fönstret och jag borde försöka att komma ut och utnyttja den fina dagen.
 
Ett helt okej vin

Mitt Vardagsrum

Kategori: Allmänt

Så sugen, så sugen... min mammsens fläskpannkaka är totalt beroendeframkallande. Borde egentligen inte äta den, eller äta något med mjöl i för den delen heller, för jag får världens halsbränna och blir konstig i magen när jag äter mjölprodukter. Kan det vara något glutenskit som jag har fått en släng av?
 
Har sysslat med L:s försäljning inför Rhodos, har lyckats fått sålt en drömbok åt henne. Själv har hon lyckats att fått lite av allt hon har till försäljning sålt. Jag är glad för hennes skull, hoppas att hon kommer att få ihop en ordentlig resekassa så hon kan unna sig en massa och inte behöver snåla.
 
Avslut på dagen i mitt älskade Vardagsrum där jag, J och M pimplade kaffe på bakgården. Varmt, skönt och mysigt så länge solen var framme, men så fort hon försvann tog sommaren slut. Var är den riktiga sommarvärmen???
 
Vardagsrummets bakgård

Brukar herrar ljuga om sin ålder?

Kategori: Allmänt

Tillbaka i Örebro igen, farsan skjutsade in mig och plockade med sig tre lådor flytt som ska magasineras hos honom. Har fortsatt med att gå igenom några lådor med böcker, hade tänkt att göra mig av med en massa, men det är ju så svårt...jag och böcker alltså!
 
Blev en kaffetur till Oxhagen och där insåg jag att jag har blivit totalt grundlurad *garv* Trodde bara att det var kärringar som ljög om sin ålder, men icke!!! Okej P. vill du vara 37 istället för 39 så är det okej för mig :) 
 
Införskaffad 2005 för firmafesten med gänget från Elisolation, använd en gång, bort med den!!!

Röda vinbär och Nivole

Kategori: Allmänt

Frid! Tänk att kunna sitta i timmar utan störande moment från klampande grannhelveten, det är guld värt. Klockan är alldeles för sen, men den här egna tiden är bara för skön och jag kan alltid sova ut imorgonbitti.
 
Blev en sväng till krysset idag tillsammans med E. Vi har plockat av hans röda vinbärsbuskar och nu på kvällen har det blivit safta av för hela slanten, och brödbak. Den äldste småjäveln tittade in en sväng och proppade i sig bröd så imorgon är det bara att sätta igång med mer bak, limpan jag bakade är nästan slut. Roligt, han brukar annars inte äta det jag gör så det var ett högt betyg. 
 
Äntligen lyckades vi ta oss in i min Nivoleflaska fast det tog sin lilla tid. Korkskruven på plats och sen drog vi utan att det hände något, farsan provade...hände lite och sen ingenting, till slut sprang han ut och bad om hjälp och plötsligt hände det. Äntligen ett glas vin :) Men det var värt allt besvär! 
 
"Mina" bärbuskar

Hur svårt kan det vara?

Kategori: Allmänt

 
Hur förbaskat svårt kan det vara att få tag på en jävla korkskruv???
 
 

Disk och bak är mitt kall i livet

Kategori: Allmänt

Varit riktigt duktig idag, känner mig supernöjd med dagen. Började med att kolla upp kollektivboenden i Stockholmstrakten och har också fått iväg intresseanmälan till några. Nu måste jag lägga på ett kol, har haft en släng av latmasken lite för länge. Fortsatt med att ha en lugn dag med mammsen tills det började att suga i min promenadgen och det blev en liten tur runt Svältängen. På tillbakavägen sprang jag på en gammal granne och det blev till att prata bort lite tid och bli uppdaterad om det senaste om och kring hennes del av världen. Själv vidarebefodrade jag mitt läge här i livet. Vi sitter nu inne med mer kunskaper än vad vi hade innan pratet, jag kanske till och med har mer kunskaper än vad jag behöver veta :) Kvällen har avslutats med att kolla upp jobb som jag ska sätta mig ner och jobbsöka på de närmaste dagarna, har fått ihop en hel del.
 
Salta bönan och oliven är nu tillbaka :D
 
Har så smått bott framför spisen och diskbänken under min vistelse hos mammsen!

Sant är att Hello Kitty finns

Kategori: Allmänt

1 2 3 4 sekunder tills jag slocknade inatt, har väl aldrig somnat så snabbt tidigare. Måste ha varit totalknockad, vaknade inte ens av att E. var uppe och sprang på toaletten och att D-kompisen släppte ner nyckeln i brevinkastet. Chillade fram tills jag tog itu med bakningen, blev ett beställningsjobb på äppelmuffins och sen tog jag itu med ostkakorna. Där någonstans dök krysset upp och det blev en tur till Hallsberg och handlade med honom och pappsen. Fortsatte färden till Askersund och avslutade med Kommunalbadet. Var tvungen att känna på vattnet, går i badplaner. Vädret är som det är, men vattnet  kändes inte så kallt. Ska det bli det första doppet imorgon?
 
Sant eller falskt - finns det ett Hello Kitty-öl???
 
Tretton år sedan jag bodde i Hallsberg, ett underbart år måste jag säga :)
 

FREDAGEN DEN 13

Kategori: Allmänt

FREDAGEN DEN 13!!! 
 
Äntligen! E. är återfunnen, skulle bara fattas annat. Tack snälla (hm) för att du återförde henne till oss. Vi har varit totalt hemsökta idag, tror bestämt att vi fick besök av Horna-Per som har jävlats både på det ena och det andra sättet. Han har tagit kroppar i besittning och gjort livet allmänt svårt för oss. Inte ens mammsens dator har han lämnat ifred. Nu äntligen har den fått lite vila :) Och jag hoppas att jag kommer att få nattro och slippa mardrömmar. God natt alla!
 
FREDAGEN DEN 13!!!
 

Porrluder, danskar, ensamstående engelskmän och spansktalare!

Kategori: Allmänt

Kan någon komma och rädda mig från alla galningar som finns runt om i världen!!! Är det inte en massa lättklädda porrluder så är det desperata danskar, ensamstående engelskmän med barn som vill leva familjeliv med mig (han gillar inte ens hårdrock och går regelbundet i kyrkan) och någon typ av spansktalare.
 
Har inte satt min fot utanför hemmets fyra väggar idag - regn & åska! Roat mig med att städa istället vilket kanske inte var det smartaste med tanke på ryggen, nu sitter jag här med värk i korsryggen. Bara jag inte vaknar upp i morgon totalt krokig och utan att kunna räta ut mig. Men lilla mammsen uppskattade min insats i alla fall så det kan nog vara värt det. Kanske! Eller?
 
Kvällsavslut: Energilektyr, brevskrivning och dagsanteckningar
 
 
 
 
 
 

Jag sticker till Laxå

Kategori: Allmänt

Jag sticker till Laxå, där får jag lugn och ro. Trodde jag ja! Morsan har småjävlar i huset :D Ett kärt återseende som slutade på bowlinghallen där vi blev sittandes och sörplade slush. Vi blev utslängda redan vid 19-tiden då de stängde, lite väl tidigt kan jag tycka :( 
 
Helt muck i hjärnan efter 0 timmars sömn inatt och istället för att gå och lägga mig tidigt så satte jag igång och bakade bagels alldeles för sent. Tröttheten är nu totalt borta och jag förbannar mig att jag inte hoppade på tåget när det kom, nu är det bara att invänta nästa tåg. För att fördriva tiden så tar jag en bagel med smör och Bastuträsks skinka (kan verkligen rekommendera den...försvinnande god) och sen hoppar jag in i duschen och står där och filosoferar en halvtimme eller så.
 
Min sambo hoppade ner i resväskan, känns hårt att han valde att flytta ifrån mig :(

Bort med skiten!

Kategori: Allmänt

Rensat ut ett halvt ton papper, tidningar och kataloger nu inför flytten. Bort med skiten!!! Hittat ytterligare lite klädesplagg som ska in till grannen, och har blivit av med en barnstol som har stått och skräpat i källarförrådet alldeles för länge. Införskaffat lite Love, Hope and Peace till min mamma. Laxåhandlat. Tagit en sväng till Phuket med grannarna. 
 
Tack Helena 
Tack

Och regnet det bara öser ner

Kategori: Allmänt

Och regnet det bara öser ner, men vad hände med åskvädret??? Några smällar och sen var det över och det blev ännu kvavare efter dessa smällare. Nu får väl ändå den riktiga urladdningen komma, vill ha åskväder!!!
 
Varit en riktigt bra dag idag, blev en sväng ner på stan med grannen, hoppade in på Wasa Konditoriet och beställde en Emma Special, d.v.s. en Chai Latte och sen blev det umgänge med nya bekantskaper varav den ena fyllde lite år. Trevligt! Fortsatte sedan vår färd för lite Rhodos-shopping för grann-flickan, hon kommer nu att bli hetaste bruden på stranden :)
 
Lite konst på Järntorget!

Golden Times, Degerfors

Kategori: Allmänt

 Det var ett tag sen jag senast skrev, har varit fullt upp med livet och tiden räcker inte till för allt som jag vill göra. Håller för fullt på att rensa ur en massa inför flytten, igår blev det klädgarderoben och det som jag inte skulle ha kvar fick granntjejen för att sälja av inför sin resa till sollandet långt borta. Skulle vilja hugga in på boklådorna i källaren, men min rygg har pajat ihop så jag får ta det lite lugnt några dagar till. Är på bättringsvägen i alla fall!
 
Provade min baddräkt igår och synen av mig själv i spegeln var väl inte den trevligaste, har fått en totalt konstig kropp. Halleluja, det är inte lätt att bli gammal...en mage som en liten sumobrottare och en röv som försvinner mer och mer och till råga på allt så är den på väg neråt knävecken. Tjo! Den skulle verkligen behöva ett lyft, skulle kunna ta hälften av tuttarna och sätta i skinkorna och så vore det problemet löst :)
 
Vid månadsskiftet var jag iväg och jobbade på Golden Times i Degerfors, totalt beroendeframkallande kul. Vill ha mer!!! Jag höll till i mattältet och mellan 20.00 och 02.00 så gick det i ett. Paus vad är det??? Jo, fick en liten snabbrök när jag sprang runt och letade växelpengar. Hade också perfekt utsikt över scenen och kunde njuta av alla gamla gubbar som uppträdde, bl.a. Magnum Bonum.
 
Gamla gubbs som jag har lyssnat på en hel del genom åren :)