kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Tok-värdar med bihang

Kategori: Allmänt

Hittade detta gamla foto när jag rensade lite bland gamla bilder, och tankarna från den sista tiden i Örebro kom tillbaka. Glömmer aldrig när kontors-haggan såg till att denna lapp kom upp på "taket" då en burk med gamla fimpar hade blåst omkull och hamnat på golvet. Här blev det hårdhandskarna direkt och kollektiv bestraffning i form av att dörren låstes och att man enbart kunde komma ut på "taket" under kontorstid efter att man hade hämtat nyckeln på kontoret.
 
När det handlade om att jag inte fick ordentligt med sömn under ett års tid, jobbade då på Gustavsviksbadet och började oftast 06.00 och var tvungen att gå upp 4.30 och störningarna pågick oftast till  2-tiden, då gick det inte att göra något. Hon tyckte att jag skulle springa runt nattetid och sätta örat mot gannarnas dörrar för att lyssna varifrån störningarna kom...ha ha ha, jag gjorde det en gång och helt plötsligt öppnades dörren och jag höll på att skrämma slag på tjejen samtidigt som jag kände mig urfånig. Aldrig mer!!! Hon sköt över ansvaret helt på mig, och visst försökte jag lösa problemet själv, men när det inte fungerade så fick jag ingen hjälp från det hållet. Jag frågade ifall de inte kunde gå ut med information till alla hushåll om vad som gällde med tider då det skulle vara sov-tyst, men se det gick inte. Som hon sa: "kollektiv bestraffning kan vi inte ägna oss åt". 
 
Vad hände sen då? Det enda jag bad om var att få den sömn som jag behövde för att orka fungera i vardagen, men som så oftast i liknande fall så får störarna fortsätta och vi andra flytta på oss. Det sa ju kontors-haggan till mig också: "passar det inte så får du väl flytta". Det är visserligen också ett sätt att lösa problemet på :(