kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Lindberg, Lillstrumpa och jag

Kategori: Allmänt

Upp tidigt för att hoppla iväg med märra till Kumla. Hej Lindberg! Läsning under resan med prat-avslut med min unge afghanske sits-granne. Hej Stockholm!
 
Tre timmars egentid och jag satte fart mot Kungsträdgården för att lyssna på hård underbar livemusik, men som den virrhjärna jag är gick jag givetvis åt fel håll. Hittade en massa annat intressant istället :D Avslutade med lite bajspyssel hos Akademi Bokhandeln och hoppas att Bro-sorkarna är lika barnsliga som jag. Tog också en fika där innan det var dags att möta upp Lillstrumpan. Sen blev det timmar av promenerande, fotograferande och pratande där även ett besök i Kungsan blev av. Jag fick i alla fall lite AC/DC-covers in i öronen :)
 
En underbar dag som avslutades mindre underbart och det började när vi skulle gå på de två bussarna som skulle ta oss hem. Vi var flera som hamnade i fel kö från direktiv av ena chaffisen, men fick gå över till den andra bussen. Kul att stå och köa två gånger :( Sov nästan hela vägen till Kumla, vilket var skönt för min stackars onda rygg, och väl i Kumla så gick inte sista tåget till Laxå. Ingen info om inställt tåg, ingen info om ersättningsbuss, och de där hemma hade druckit starkt och kunde inte komma och hämta mig. Taxi, och jag behövde inte dröja utan var hemma på nolltid...906 spänn fattigare :( Ersättning TiM, tack!!!
 
Sakta i backarna nu Tokmoster!
 
Insåg några dagar senare att jag kanske borde ha läst det pyttelilla finstilta i tågtidtabellen för där stod det klart och tydligt att under semestermånaden juli så går inte detta tåg utan kör igång igen i början av augusti.
 
 
 

Varg-Bosse

Kategori: Allmänt

Måndag 6 juli
Så var det dags för den årliga aktiviteten med sorkarna och i år styrdes färden mot Kopparhult, Bosse och hans sju American Wolfdogs. Men först proviantering i tre omgångar: Dollar Store, ICA i Finnerödja och Tiveds Handel. Bilen full av mat, sorkar, Hjalle och Becka så far vi vidare mot slutdestinationen, en liten stuga i Tiveden. En stuga som visade sig vara långt ifrån vindtät, och blåst det har det gjort...riktigt ordentligt! Vid kvällstid var det smått storm.
 
Installation i stugan och sen en promenad och kollade in badmöjligheterna. Det var då Hjalle sket en snigel! Tillbaks till stugan igen och sorkar och jag fick bekanta oss med delar av vargstammen och vi föll pladask för den lugne varg-pappan, men fyramånadersvalpen var lite för vild för pojkarna.
 
Vädret har inte varit det bästa och vi har mest hållit oss inomhus vilket har varit lite frustrerande för sorkarna, men det blev ändå relativt lugnt...alltså inte fullt krig! Sorkarna skulle sova på loftet, men kom inte riktigt överens och det slutade med att stor-sorken sov ensam där. Vi försökte få ner honom till oss, men eftersom mamma hade lagt sig i tjabblet så kunde han ju inte sova med fiender, det vill säga sin mamma :) Men under morgontimmarna kom han ner och med två vuxna, två barn och en Hjalle så höll vi värmen rätt så okej i den lilla bäddsoffan.
 
Tisdag 7 juli
Jag och Hjalle slog upp våra ögon först av alla och inledde dagen med en snabb kiss för den fyrbente och en snabb-cappuchino och rök för mig. Och med vargarna fullt ylandes några meter ifrån oss...mmm...världens mysigaste läte :D Solen börjar så smått att titta fram, men fortfarande riktigt blåsigt.Tillbaks under täcket och med fem stycken i den lilla bäddsoffan så vek sig benen på sängen! 
 
Färd till Tiveds Handel för mer mat + lite gottisköp och sen "hem" för att mätta fem knorrande magar. Varga är ute på tur och vi hade kunnat fått följa med på turen "Vandra med Vargar" till ett reducerat pris, men stor-sorken hade bara Foppa-tofflor med sig så det sket sig, jag och sorkarna hade annars hängt på :)
 
Supertrötta efter maten och vi tog lite dagsnanna innan vi promenerade oss iväg och badade. Kalla Unden, och jag lyckades efter låååång tid att doppa ner mig och ta tre simtag. Jag uppskattade det kalla lika lite som Hjalle gjorde, men de andra tre badade desto mer. Men nu är vi alla fem Unden-doppade :D 
 
Tillbaks till stugan och värmde oss framför kaminen och lite Terminator, och sen fortsatte vattenaktiviteterna då himlen öppnade sig totalt och sen var det ju det där med duschen...Vad är det för fel på på en vanlig enkel normal dusch!?! Varför så avancerade saker? Det började bra, men sen spårade det ut totalt när jag skulle försöka att få till lite mer varmt vatten. Det började spruta från alla olika håll och när jag böjde mig fram lite för att skruva ytterligare så fick jag två vattenstrålar i arslet...nedifrån. Mer skruvande för att stänga av och det enda som hände var att jag fick till en kall dusch, och här flydde jag fältet. BECKA HJÄLP!!! Och hon hjälpte :D
 

Onsdag 8 juli
Pojkarna hade varsitt loft, men Lilleman kom nedklättrandes efter ett tag. Eftersom vi hade tejpat sängen och den var mer än jullrig och jag totalvägrade loftet så fick han ta min plats och jag bäddade på de tre stolarna. Om jag har sovit gott? Nej, kan inte tro det *garv* 
 
Fortsatt pissande från skyn hela natten till någon gång i framtiden, men Storeman och jag eldade för fullt i kaminen och hade det myspysigt i väntan på att resten av sällskapet skulle vakna till liv. Sen blev det städa, städa, städa för att sen avsluta denna mini-semester.