kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Stralsund/Rügen 2016

Kategori: Allmänt

DAG 1
Pappa-taxin till Hallsberg, en bilfärd som nästan gav mig en hjärtattack då ett rådjur höll på att springa in i bilen...men väjde i sista sekunden!
 
"Historiens största spioner" roade mig under resan som blev lugn och skön...behagliga medresenärer, en lagom pratande Håkan och en Bengt som framförde bussen perfekt. Solsken och grönska utanför fönstret, total chill innanför!
Ödeshög...check
Ljungby...check
Hamlet...check
Frederik...check
Calle...check
Och vad hände utanför Calles? En ung kille drog ner byxorna och började sopa bort sand (?) från rumpan. En fin pojkstjärt är aldrig fel ;)
 
Mot Stralsund, och till en början på smala DDR-vägar och mitt i en underbar natur. Kom sent till Inter City Hotel Stralsund och intog en sen middagsbuffé...vanlig husman och inte mycket att välja på, men smakade okej. Sen ut på Gammal Stadstur med en annan solo-resenär, S, och våra kameror började så smått att värmas upp.
 
Hotellrummet gillade jag trots lyhördhet, men det är superfräscht. Har fönster mot gatan och med öppet fönster vaggas man snabbt till sömn med stadsljuden utanför.
 
DAG 2
Redan 06.15 intog jag frukostbuffén i lugn och ro, fick det jag ville ha, men kaffet, tyskar!!! Te med kaffesmak faller inte i god jord hos en inbiten svensk kaffefantast.
 
Chill fram till den två timmar långa stadsrundturen som jag och S avbröt när en halvtimme återstod. Dags för egna strapatser, och strapatser blev det! Man kan visst inte gå vilse i Stralsund :D Jo, det kan man visst det :( Och riktigt ordentligt också *garv*. Efter lite shopping skulle vi till hotellet och lämpa av kassarna...2½ timme och strax under milen senare stapplade vi totalt utmattade och uttorkade in på hotellet. Tur att vi hade hunnit med att äta lite innan vi gick vilse. Och att vi fick köpa lite dricka inne på en oöppnad restaurang. Buss åker vi gratis och buss tog vi tillbaks...och lyckades kliva av på rätt ställe. Duschen nästa!
 
Efter lite vilande inleddes Etapp 2 då Stadsfesten intogs...här kan man snacka om Hansafest! Gata upp, torget och gata ner på kullersten...här kan man snacka om ont i fötterna! Bästa delen var ändå åkturen i Berlin-hjulet på nöjesfältet då vi fick njuta av Stralsund från ovan.
 
SÖMN!!!
 
DAG 3
Tog rest-frukost på rummet innan jag hoppade på bussen till Rügen. Började inte så bra då vi stannade till på två ställen och fick en föreläsning i bussen. Släpp ut oss...även om vi bara får en kvart på vardera ställena. Surt!
 
Vid badorten Binz hoppade vi i alla fall av och fick en promenadtur med sandstrandsutsikt...och vilka gick lite vilse på väg tillbaks till bussen!?! Men det handlade inte om många minuter vi kom för sent, men några i resesällskapet mådde lite dåligt över det :( 
 
Hitlers semesteranläggning Prora nästa, denna resas absoluta höjdpunkt, och anledningen till att jag valde att boka denna resa. Strosa-runt-tid innan vi intog Sassnitz för en lunch. En timma bara och hann inte med någon utforskning, men fick forska istället i skog och kritklippor...helt underbar natur :D Våran guide från igår, Eva, var även med denna dag och snacka om mundiarré, hon slutade aldrig att prata.
 
En kort återhämtning på rummet när vi kom tillbaks till Stralsund och även denna dag hade en Etapp 2. Matvaruhandling, till hotellet och lämpade av kassar, och sen uppsök av matställe. Det mesta stängde tidigt, men hittade till slut en pizza-gubbe som ordnade fram mat åt oss. Proppmätta intogs hotellet igen och jag satsade på en cappuchino som blev en dubbel då hotell-gubben lyckades ta fel kopp. Det tackar jag för :D 
 
Sen hägrade sängen, zzznark!!!
 
DAG 4
Upp tidigt för den sista frukosten och sen avläggande av mil på vägen och till sjöss. Som vanligt ville jag inte hem, och två heldagar är på tok för lite på ett två ställen. Bara att konstatera att jag har lyckats att återigen fått till en lyckad tripp...minus några surmulingar, men dessa får man skaka av sig och istället fokusera på allt det andra som var den stora delen :D
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Trötta, överhettade och fram med kartan
 
- Ser du vart vi är?
- Ser ut som det är vägen mot Normandie!
- Okej!?!
- Nej, vänta jag såg fel...Nordmole står det.
- Nordpolen???
 
Och här skulle två svettmajjor behövt tagit sig ett dopp då vi sprang på en nudiststrand. Om jag skulle ha vågat visa mig utan kläder!!! Jag trodde att jag hade gått ner i vikt, men speglarna på mitt hotellrum sa något annat...såg ut som om jag hade gått upp tio kilo på bara en dag!!!
 
Och så blev vi avslöjade...vi är svenskar! Tyskarna hör visst lång väg att vi är svenskar när vi försöker prata engelska. Skulle vara kul att höra hur vi låter :D
 
 
 
 
 

Beach Kroatia, v 7

Kategori: Allmänt

Kanske inte världens bästa vecka då jag dels har jobbat mycket, varit supertrött och dessutom gick kylen/frysen sönder så matdelen har varit en kombo av nyttigt-onyttigt, mycket-lite, tuggbart-drickbart...Får se det från den ljusa sidan, magsäcken är nu lite uttöjd inför Tysklandstrippen + anpassad till lite mer onyttiga tugg-saker. För känner jag mig rätt så kommer jag att njuta mer av den delen än vad som är bra för mig :D Men man lever ju bara en gång :D :D :D
 
Denna vecka har varit lite av en vilo-vecka med mycket sömn, och kroppen och knoppen har behövt det. För att orka vidare behöver batterierna laddas och innan nästa vecka är till ända bör de vara fulladdade :D
 
  • 30 min promenad x 2
  • Styrka, bröst
  • 1 h promenad
  • Styrka helkropp, superset
(Fitness & Aerobics, nr 3 1998 
Foto: Richard Hume, Rick Schaff, Alex Ardenti)
 
 

Beach Kroatia, v 6

Kategori: Allmänt

Det går bara man vill, och den här veckan har gått utomordentligt bra :) Mycket jobb, men har ändå sett till att få in en hel del träning och då tiden är begränsad har jag fått tullat på lite annat, och det har verkligen varit värt det då jag har mått så in i helsike bra. Både sömnen och matvanorna har varit bra och min stressnivå har nästan varit nere på noll.
 
Ja, tack! Fler sådana här veckor :D
 
  • 1 h promenad
  • Styrka, arm/rygg
  • 1 h promenad
  • Pilates Weight Ball Workout
  • Ballet Workout
  • Latin Aerobic Workout
  • 30 min promenad x 3
 
(Fitness & Aerobics nr 2, 1998)
 
 
 
 
 
 

Beach Kroatia, v 5

Kategori: Allmänt

Denna vecka har varit en riktig bra vecka med rätt balans av allt: minimalt med jobb :D, chill, nöjen, umgänge, nyttigt ätande med inslag av mindre nyttigt i måttlig mängd och träning.
 
Har till största delen varit ledig vilket har varit behövligt då min högerarm fortfarande jävlas med mig...den verkar inte vilja bli bättre. Någon sjukskrivning vill jag helst inte ha och hoppas kunna ha mig igenom mitt sommarvikariat. Att göra som tidigare år och hoppa in extra utöver det schemalagda är inte att tänka på. Trots mycket armvila så är värken kollosal periodvis, vilket är ett stort TYVÄRR då det påverkar träningsdelen en hel del. Även om jag inte använder armen som i t.ex. promenader så får jag himla ont efter ett tag.
 
Men denna tant fortsätter att kämpa på :D
 
  • Styrka, ben/armar/mage
  • Styrka, överkropp
  • Styrka, rumpa & lår
  • Styrka, mage
  • 1 h promenad
(Fitness träningsguide -97)