kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Skara Sommarland

Kategori: Allmänt

Efter mycket kämpande, Katten ringde SJ tre gånger och fick typ olika svar och fick även reda på att de hon pratade med inte riktigt visste vad som gällde, så lyckades Katten få till en paketbokning Laxå - Axvall travbana. 
 
Så 08.00 hoppade vi på tåget till Skövde, lite mumma på stationen innan bussen tog oss ett steg närmare Skara Sommarland. Det visade sig att buss-chaffisen var syrra med min gamla granne i Röfors, och innan vi steg av skickade hon på Katten ett paraply. För det behövdes, lite av ett ruskprickväder till och ifrån.
 
Men vi fick en superbra dag ändå, snurrade runt i lite åkattraktioner, sorkarna rutschade i timmar och lite matnäring slank ner innan vi delade oss i två. Katten och stor-sorken satsade på go cart och annat med fart i medans lill-sorken valde att spela bort mina pengar. Om det blev någon vinst? Nä!
 
Efter en sista kissepaus knallade vi oss iväg tillbaks till Axvalls travbanehållplats och en tokfull buss, och vi fick stå stora delar av vägen tillbaks till Skövde. 20 minuter är lång tid när man har trötta fötter! 
 
Fyllde våra magar på stationen innan SJ tog oss hem igen...trötta och nöjda. Och älsklings-Hjalle stod på stationen och väntade på oss när vi skuttade ner på perrongen :D
 
2016 års sommaraktivitet med Laxå-sorkarna är nu avklarad...check!!!
 
 
 
 
 

Beach Kroatia, v 4

Kategori: Allmänt

Ooops, vad hände här då?
 
  • Promenad 30 min x 3
  • Cirkelpass (2 varv)
  • Styrka, rumpa & lår
Jag får leta upp några godtagbara bortförklaringar:
 
  • värmen
  • mycket jobb
  • värken i armen har slagit till med förnyad kraft
  • jag fick en tung kompressor på smalbenet
  • midsommarhelg
Att jag har varit lite lat och bekväm är något jag INTE tror på. En liten parentes-vecka, men nu slänger jag i en lite högre växel. Ny månad och redo för ännu fler förbättringar både vad det gäller kosten och motionen. Och jag är redo :D
 
(Fitness nr 12, 1997)
 

Beach Kroatia, v 3

Kategori: Allmänt

En vecka som orkeslös och extremtrött och har haft fullt upp med att orka med mina jobbåtaganden. Första halvan av veckan hade jag nästan bara 10% ork och det blev mycket chill och sömn, och hade antagligen behov av att sova ifatt. Sen började det så smått att vända och nu har jag kommit till cirka 80% ork. Det tar sig :D
 
Mat och träning har inte gått framåt, men heller inte bakåt, men något har i alla fall hänt märkte jag när jag provade min bikini. Den sitter fortfarande åt för mycket på överdelen, men inte lika mycket som tidigare. Bh-kuporna är fortfarande för små, men inte lika mycket. Det går åt rätt håll :D
 
  • Promenad 30 min x 5
  • Styrka, vader
  • Styrka, rygg/bröst/axlar/armar
  • Promenad, 1h
 
Och nu är det en ny vecka...
 
(Fitness 8/9 & 10, 1997)
 
 

Beach Kroatia, v 2

Kategori: Allmänt

"Tro på dig själv, ta hand om dig själv. Kom ihåg att skönhet som kommer inifrån är mycket mer speciell än skönhet som kommer utifrån."
(Chelsi Smith, f.d. Ms Universum)
 
Tror på mig själv det gör jag, tar hand om mig själv gör jag...också. Denna vecka skulle jag egentligen ha tagit lite ledigt då jag efter tre metal-dagar var lite trött. Eller mycket trött är väl mer sant! Istället körde jag på med jobb hos mina dementa inklusive två 7-21:pass. Detta är inte att ta hand om sig själv, då orken till resten av livet har varit minimal.
 
Lite träning har jag i.a.f. lyckats klämma in, och det är nog som så att när man är som tröttast så är träningsbehovet som störst. För mig i alla fall :D Med rätt sorts rörelse så tankar jag i energi vilket behövs jobbintensiva veckor. 
 
  • 30 min promenad x 6
  • Ryggträning
  • Helkropp styrka + extra magisar
  • Pump It Up - The Ultimate Dance Workout
 
Kostdelen då? Inte bra, inte dålig...både bra, både dålig. Men nu en ny vecka...
 
(Fitness nr 7, 1997)
 
 
 

Beach Kroatia, v 1

Kategori: Allmänt

Denna vecka har väl varit si så där då jag antagligen har dragit på mig tennisarmbåge...aj som satan i gatan! Men det är ju ingen ursäkt för att inte träna och röra på sig, det är bara att anpassa det hela efter dagsformen.
 
Mathållningen började bra för att urarta i slutet av veckan då jag intog Metallsvenskan. Tror inte att kexchoklad och Red Bull kan räknas som nyttig frukost ;) Men jag mår så in i helsike bra så någon nytta har väl även ett onyttigt leverne gjort...sjuklånga arbetspass och en näringspyramid som ännu inte är uppfunnen, typ Kias festivalsenergiintag :)
 
  • 1 h morgonpromenad
  • Helkroppsstyrka (utförs till utmattning)
  • 30 min promenad
  • 30 min promenad
  • 30 min promenad
  • 2 h promenad
  • 1 h promenad
(Inspiration +
Kocondatorsk med exotisk sallad och fullkornsbröd +
Köttbit i rostade kryddor med Baltipotatis)
 
 
 

Metallsvenskan 2016

Kategori: Allmänt

TORSDAG
Upp tidigt för att få undan lite inför metall-helgen: läsa undan, städa, diska och klädutprovning. Sen packa väskorna innan TiB med Beckis till spökhotellet Hjalmar...fick värsta spökfeelingen när vi gick i korridoren!
 
Mat i Hålet I Väggen innan solpromenad till Pappersbruket på Öster och sen sju timmar med ackreditering/press/band...en pers kort så jag ägde till stor del min lilla arbetsyta. Härliga små pratglada nissar dök upp lite då och då och gav mig en hjälpande hand.
 
Mitt tält står lite avsides och det innebär lite mer lugn och ro, kan se två av de tre scenerna och kan knalla mig utanför tältet och njuta av den delen då och då. Många okända band idag, supertrevlig press, ännu trevligare besökare, men som inte riktigt nådde upp till bandtrevligheten. Blev avslut med Danko Jones innan Beckis och jag hoppade på 666-bussen, och fick en djävulsfärd i natten :D
 
FREDAG
Skulle börja 11.00, när jag kom till området såg jag att Janne hade sms:at: "du kan börja 14.00 istället". Första tanken var: "NEJ, nu har jag gått i onödan", men sen: "JA, Beach Kroatia". Det blev ju en timmes promenad i gassande solsken. Sen tillbaks igen :D
 
Blev "ensam" i min hörna av världen hela dagen, men fick givetvis besök av trevliga crew-killar som snackade hål i skallen på mig. Men det är bara skönt att slippa dela jobbet med någon så länge man har läget under kontroll. Har blivit en lång dag som har gått supersnabbt och förutom en massa bra musik och trevliga människor fick vi också lite regn och åska vilket var behövligt då luften stod stilla. 
 
Lugnt på kvällen och kunde njuta av Tribulation och Dark Funeral innan promenad hem med en trött rygg och stickande fötter. Men måste säga att det har varit dåligt med kändisar dessa dagar...har bara sprungit på "grannen" Linda utanför hotellet och Banana Moon-Pelle när jag var på väg till Pappersbruket :D 
 
LÖRDAG
Snabbdusch och tuppade sen av, sov gott tills mobilen larmade alltför tidigt, och strax före 11.00 intog jag mitt tält igen. Har mest bara varit bandincheck och dömycket dötid. Dessutom ruggigt kallt, men på med jackan och med värmen från alla runtomkring så...Läst lite i boken jag hade med. gluttat lite på uppträdanden, studerat besökare och insåg även att det finns något väldigt rörande när hårdingar i nitar kommer med sina tomma burkar och med bestämda steg tar sikte mot återvinningstunnan och slänger burkarna där. Och tittade jag upp så cirkulerade Sverigedemokraterna i skyn. Då ska de bara veta att just här hos oss finns en rad olika nationaliteter som har kul tillsammans. Den heavy musiken enar :D
 
Vid 22.00 slängde Beckis och jag in handduken och ställde in siktet mot stationen och 100-kronorstaxin till Laxå.