kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Beach Kroatia

Kategori: Allmänt

Att jag ska på delvis solsemester till bl.a. Kroatien är ett gyllene tillfälle att ta tag i de alltför många fettceller som av någon anledning har satt sig på min kropp ;)
 
Maj månad har varit lite av en uppvärmningsmånad då jag har satsat på att få in en kontinuitet vad det gäller träningen...
  • Pilates Weight Ball Workout
  • Effektiv förbränning
  • Mjukträning (stretch)
  • Yoga för ryggen
  • Magen, bäckenbotten + stretch
  • Hantelträning
  • Dansa hela dagen
...och har kommit dit då jag längtar efter nästa pass så det är bara att börja bygga vidare på denna rörelseglädje :D
 
Då jag förkastar allt vad späkande dieter och osunt tänkande kring maten heter så gäller det att få in rätt sätt av ätande. Jag har en förmåga att överäta (har ingen normal stoppspärr) och att göra varje dag till en fredagsmysdag. Detta blir juni månads största utmaning!
 
Nu tar jag upp kampen mot min alldeles för runda goa mage, om 3½ månad SKA jag komma i min bikini, och under viktresans gång vet jag att jag kommer att bli så mycket piggare :D Och som den hamster jag är så har jag mina gömmor, mina gamla Fitness-magazine har hittat vägen upp från källaren till min lägenhet. Saknar verkligen det magazinet, det var en av månadens höjdpunkter när jag kunde sätta mig och gotta ner mig i all läsning, och snacka om inspiration jag fick! Tyvärr gick det Fitness-konceptet i graven då tidningen förvandlades till det stereotypa intelligensbefriade Women´s Health. SUCK!!!
 
 
 

Elise & Kim

Kategori: Allmänt

ELISE: Var på hennes föreläsning "Ängeln på Malmskillnadsgatan"...Elise Lindqvist, en liten underbar 80-åring och hur det kan finnas så mycket liv i en person som sedan barnsben har varit utsatt för övergrepp och fastnat i prostitution och missbruk är svårt att förstå. En riktig överlevare! Att gå från att ha blivit sviken av en hel vuxenvärld till att kunna känna tillit...
 
KIM: En annan underbar är konstnären Kim Fagergren, knallade mig iväg på hans vernissage och blev tokförälskad i framför allt tre tavlor. Ibland har jag god lust att bara slänga ut en massa pengar och dekorera både mitt hem och mitt liv. Idag fick han mig till och med att älska grönt :) 
 
 
 

Onsdagar med Just Dance (till the Grande Finale)

Kategori: Allmänt

JANUARI
 
13: Kylan kryper så sakta på igen, men höll värmen på InFront där vi dansade oss igenom nästan en hel timme. Underbart pass :D Äntligen är Just Dance igång igen!
 
20: Tagit en helledig dag borta från allt umgänge fram till danspasset. Passade på att veckohandla, sen läsning, matlagning och musik. Och sen var det bara att knalla sig iväg till Just Dance...Och snacka om underbart pass. Allt klaffade och munnen ville aldrig sluta att le när jag kom hem. Glad i hela kroppen resten av kvällen :D
 
27: Gläntan, JF, BW och massa-att-göra. Hem och vilade fötterna lite innan danspasset och sen blev det total chill :D
 
FEBRUARI
 
3: Lugn jobbnatt, skön eftersömn, en kortis till morsan, datortid, lulltid och sen tillbaks till jobbet och en lugn natt med CT. Lite tråk inombords då jag snällt fick stanna hemma från danspasset på grund av ryggen :(
 
10: Kvarten på Solhöjden, timmisar och en perfekt dag. Hem och åt innan Just Dance som gick nästan smärtfritt med tanke på att ryggen inte är helt bra. Svettmajjan blev nöjd :D
 
17: Underbart med ledig tid, men som vanligt när jag har bestämt mig för att hinna så mycket så blir bara en bråkdel gjort. Just Dance, och lite hjärntrött och lite ryggvärk, men ett helt okej pass.
 
24: Jobbnatten gått supersnabbt, hem och gjorde mig iordning för min "nattsömn". Sov ut till bortåt 15.00, till Kupan och shoppade lite, in en sväng till ma och sen hem för lite datorisering. Sen Just Dance :D Var pigg i knoppen och kroppen resten av kvällen.
 
MARS
 
2: Tagit mig en helledig dag och kanske är jag tjatig...har tänkt att hinna så mycket, men...blev i alla fall Just Dance som gick okej men inte mer än så. Ryggbesvären är i alla fall på väg åt rätt håll. 
 
9: Pumpernickelbak! Veckohandling! Hej till Hjalle! Brevskrivning! Nattbokning! Inget Just Dance, Majja är sjuk! Men det passade bra på ett sätt då jag hade ett nattpass som extra med AÄ...
 
16: Vaknade tidigt och fick lite gjort innan mitt 3½ h-pass, kändes hur motigt som helst att gå till jobbet, men det blev ett bra kort pass. Kollegor på APT och som vanligt får vi vikarier inget veta om vad de har pratat om :( Hem och åt och sen Just Dance, blev ett av de bättre passen :)
 
23: Sovit lite dåligt, lässtund i soffan. En sväng till ICA och sen morsan. Hem och gjorde iordning inför soffbortförandet, nu är jag med nygammal soffa :) Nu väntar jag bara på morsans Edithbokhylla!
 
30: Sjuttsingen vad skönt med ledigt :D Morgontid med Pensionärsligan liggandes i min sköna soffa :D Till Hjalle! Hem och åt innan danspasset som nu har blivit ett Power Dance när Majja är på träningsläger. Tja, ett okej pass, men för långa genomgångar, hon var inte helt hundra vad det gällde låtarna och höll på med musikanläggningen och så ringde hennes mobil flera gånger och hon svarade. Får se nästa onsdag om det är en förbättring!
 
APRIL
 
6: *Rensat och skrivit iordning anteckningar *Deklarerat *Mammabesök *Läsning i Midnatt* Kapitel i engelskan *Power Dance
 
13: ...vaknade sittandes i soffan vid 5-tiden
 
Ma + Hjalle
Kapitel i engelskan
Tvätt
Lite pyntande
Midnatt
Plock-in
 
avslut med Power Dance som har tagit några steg framåt och blivit lite mer än ett okej pass, lite mer än lite mer!
 
20: Semester i Holland
 
27: Lite ledigt trodde jag men de ringde från Tivedsgården då de behövde extrapersonal till natten. Men först hann jag med sista Just Dance inför sommaruppehållet. Vi blev bara fyra dansande, men ett kul och underbart pass. Sen hem och göra sig iordning för ytterligare en natt i F-rödja.
 
MAJ
 
14: Upp tidigt för att iordninggöra mig inför dansdagen i Hallsberg. Annica hämtade upp och sen raka vägen till Hallsberg. Och sen blev det dansa av hela dagen. Barre var en ny bekantskap som jag hade sett fram emot och skulle mycket väl kunna tänka mig mer av detta. Sen en massa dance party, zumba, afrikanskt, dansyoga...showande och total rörelseglädje. En liten salladsbuffé i halvlek och sen hej då till de suveräna dansledarna innan Annica levererade en trött och nöjd Nina till hemporten. Det här skulle jag kunna ha som lördagsaktivitet :D Sen blev det att varva ner med Eurovision Song Contest och naturligtvis vann fel låt.
 
(Fotot taget av Majja Lundh under Dansa hela dagen)
 
 
 
 

Fredag den 13:e

Kategori: Allmänt

 
Packade med parentisarna till Stockholm för möte med Mamma Bro och hennes sorkar. Blev ett kärt återseende. Vad vi startade upp med? Korvätande på Cityterminalen givetvis. Fredagen den 13:e och solen sken över denna dag och vi har gått, ätit gottis, gått ännu mer, ätit finmat på Burger King och njutit av Saluhallen och Kungsan. Toppen blev absolut Kungsan med massor av glada människor, eurovision-aktiviteter och en möjlighet att se stan från ovan...roterandes!
 
Dagens goda gärning gjorde jag på ditvägen till Stockholm då jag fick en rysk kvinna som sitsgranne och hon var osäker på hur hon skulle ta sig dit hon skulle. Självklart såg jag till att det ordnade upp sig för henne. Och på tillbakavägen fick jag en annan supertrevlig sitsgranne av årgång äldre. Det visade sig att hon hade en del rötter i min lilla uppväxtby Röfors.
 
Trötta efter en lång underbar dag lämnade vi varandra, men har siktet inställd mot Stockholm i oktober, en hotellsäng och ballerinaskor.