kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Göteborg med Becka-klan

Kategori: Allmänt

Lämnade ett grått och småregnigt Laxå för ett sol-vill-titta-fram-Göteborg. Sorkarna var lugna på tåget och satt mest och glodde på sina plattor. Japp, detta års sork-aktivitet är nu inledd :D
 
Gothia Towers väntade på oss, men här kommer inte mycket tid att tillbringas tyvärr. Nittonde våningen och fin utsikt över Liseberg. Men nöjesfältet var inte öppet när vi anlade Göteborg så vi gav oss ut på jakt efter finmat á la MacDonald. Stripes, bea och päronshake slank ner i min mage. Sen lite shopping-titt innan vi rullade iväg mot Liseberg i spårvagn i denna laglösa stad. Finns ingen ordning i trafiken alls! Total kaos för hon som vill känna sig säker på övergångsställen då det knappast fanns några sådana ställen och folk sprang över gatorna ÖVERALLT och HEJAVILT. Påminde en hel del om trafiken i Prag, man kan aldrig veta om man blir hemkörd i kista eller inte.
 
Och Göteborg fortsatte att vara dum mot mig! In på Liseberg och höll på att få hjärtsnörp i "vita bergbanan", och likaså Lilleman, men han var i alla fall tyst, själv utstötte jag fjantiga skräck-skrik blandat med: "- Jag kommer att dö, jag kommer att dö." Sen beslutade jag och Lilleman oss för att ta det lugnt och vi njöt av spel, farfars bilar, forsränning, spökhotell och glass. Men dum som jag var avslutade jag i Lisebergs-hjulet. Totalt vansinne då jag hatar höjder på det sättet. Visst, det var en helt underbar tavla att blicka ut över Göteborg i kvälls-mörker, men då jag till största delen höll mig krampaktigt fast i säte, handtag och samtidigt försökte andas så lugnt som möjligt, och 80% av tiden satt och knep ihop ögonen och bara lyckades glänta på höger öga lite då och då så...Becka och Liam däremot åkte både det ena och det andra för fullt. Galningar totalt!!!
 
Vaknade upp på lördagsmorgonen med en präktig skallevärk, spänningar från tortyren igår, för lite sömn och koffeinbrist gav jag skulden. Förvånansvärt lätt att få upp Becka-klanen för frukost, men det var jag som intog den stora, de andra var för trötta för att äta en storfrukost.
 
Innan vi lämnade nittonde våningen på Gothia Towers roade vi oss med att åka hiss, den inglasade mot utsidan som gick i raketfart :D Utcheck för att sen ta oss till Centralen med all vår packning. Sen shoppade Beckis loss och vi andra fick äta korv, springa runt så fötterna skrek ännu mer och sitta och förfrysa rumpan. Och här var vi så trötta allihopa och packade ihop värkande fötter, ryggar och höfter för att inleda en förhandling med SJ:s tågvärdinna om en tidigare resa hem, och då det var lugnt med resande så var vi välkomna ombord. Det enda negativa jag har att säga om resan hem är att det inte fanns något att dricka ombord. TÖRSTIG EFTER MINERALVATTEN!!! Men det uppvägdes av att Hjalle och Kotteri var ute och gick med ma och pa för att möta upp oss :D