kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Längtan bort

Kategori: Allmänt

 
v.40
Planerar och längtar för fullt, kan det aldrig bli slutet av månaden snart? Ordnade med delar av utlandspengen och när jag ändå var i Örebro blev det lite annat smått och gott också. En jobbfri vecka och fortsätter att resa via min reseblogg. Och så har det blivit multum med återhämtning.
 
 
v.41
Lite lagom med jobb, men det känns motigt, vill bara ha semester nu. Kom över två kartonger med gratis-kläder, bra, lite "nytt" till resan. Och sen visade det sig att mitt och Simones flyg inte alls var ordnad trots att jag hade fått meddelande om det. Så det blev lite ändrade planer, på ditvägen åker vi Ekonomi som det var sagt, på tillbakavägen Business Class. Vi tackar och tar emot!
 
 
v.42
Ännu mera jobb, tja pengar behövs alltid. Och så tror jag att Bemanningen körde en fuling, är nästan hundra på att jag hade tagit bort mig natten lördag-söndag, men blev bokad. Nu ska jag bli duktigare på att skriva upp datumen jag tar bort min tillgänglighet. Litar inte riktigt på dem då det har hänt att jag har blivit bokad när jag inte har varit tillgänglig och haft annat inplanerat. En gång erkände de t.o.m. att jag inte var tillgänglig, men de tyckte att det var värt ett försök. Ja, men ring mig då istället!!! Att det inte finns någon att sätta in är ju ingen ursäkt. Rudolfsson kan väl hoppa in och jobba...ha ha! Men han och andra kommunbeslutsfattare sitter väl och smörjer sina krås på något dyrt spa samtidigt som de skriker om besparingar.
 
 
v.43
Äntligen dags! Nu blir det att inta Albanien, Makedonien och Grekland.
 
Del 1: En snabbtitt i Tirana innan Nordmakedonien med Ohrid och vinbarer. Lite Sveti Jovan Bigorski, Matka naturreservat, båttur, grottor och så Skopje med mat och levande musik. Lite Stobi Winery och så hej då Makedonien.
 
Del 2: In i Grekland och Meteora och fyllde 53 år i bergen bland nunnekloster, ikontillverkning, och stros och mat i hjärtat av Kalambaka. 
 
Del 3: Jag fortsatte att fylla år i Albanien, i Gjirokaster närmare bestämt...Ja, må jag leva, vin och tårta! Och ett år äldre blev det chans till egna upptåg och supergod Djath innan solterassen hägrade. Svalkade oss på kvällen med Aperol Spritz och cubanska rytmer. Utsikter, naturparker, Blue Eye, Butrint arkeologiska fyndplats och sen intog vi Sarandë med dess strandmysiga miljö. Landade till sist i Dhermi vid Joniska havet.
 
 
v.44
Puh! Hur mycket kan man hinna med på cirka 1½ vecka!?! Denna resa har varit tokstressig, och den är inte riktigt slut än så jag fortsätter väl...Äntligen en ledig dag och det kändes underbart, men sen körde det igång så smått igen: Nationalparken Llogara med sina barrträd, kommuniststaden Furré, slottsmat i Berat och så tillbaks där vi började...Tirana. Guidad stadsrundtur, grekisk mat, Bunk´Art 1, avloppsvatten genom stan, och fisk och skaldjur. Lite sömn och sen hemåt igen. Hade behövt minst en veckas ledigt efter denna intensiva tripp, men Laxå Kommun skrek: KOM OCH JOBBA!!!