kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Junih

Kategori: Allmänt

 
 
v.23
Startade upp månaden med att äntligen få lite ledighet och med en förhoppning om en superlugn jobbmånad. Startade också upp månaden med pollen-besvär och den totala tandvärken som höll i sig några dygn för att sen försvinna. Har känt mig ensam, övergiven och kattlös då snuttan har försvunnit ut vid 4-tiden och knallat tillbaka in vid 20-tiden. Skönt att hon har fått tillbaka sin självständighet! Avslutade veckan med en kombo kan man nog säga...Mors Dags-lunch och en Nationaldagsfika på Rastpunkt med päronen. 
 
 
 
v.24
In kom katten knallandes och serverade sig själv maten. Hade varit ute på jakt och lyckats fånga en harpalt som hon med njutning började tugga på. Huvudet försvann i ett nafs! Och försvann gjorde även jag...Till Örebro med Super-R och dagen försvann i frukost på café, sittning i tandläkarstolen, butiksspring, go-fika, stadsgående och mat från Pressbyrån. Blev också en sväng åt ett annat håll några dagar senare då jag hängde på farsan till Karlskoga Lasarett inklusive njutning av solsken, fika och Lidl.
 
 
v.25
Och så var det slut på den underbara ledigheten. Två veckors helledigt fick jag innan det körde igång med jobb igen. Så var det med den lugnet och ron! Jobb, jobb, jobb och så lite midsomrigt hos morsan innan jobb, jobb, jobb.
 
 
v.26
Frukost på Rastpunkt och ett kämpande mot knotten, men inte vid samma tidpunkt. Fortsatt mycket jobbande i värsta högsommarvärmen och har orkat nada på ledig tid. Lullat på som en zombie i vardagen.
 
v.27...
Och plötsligt hände det, på väg till jobbet en kväll fick jag äntligen syn på ett vildsvin, ett fint avslut på månaden. Nu är det bara att knalla mig in i julih...
 
 
Tisdag
1 h gräsklippning utan draghjälp
1 h busk/trädgrenssågande för hand
 
Onsdag
BEN & RUMPA
(Gör 10 repetitioner av alla övningar utan vila. Vila 10-20 sek, och gör 8 repetitioner av alla övningar. Nästa gång gör du sex repetitioner. Fyra rep. Två rep)
 
Knäböj med hantlar
Vadhävningar
Nigande utfall
Step Up
Höftlyft
 
Lördag
CIRKELPASS
(Gör så många som möjligt under 30 sek, vila 30 sek innan du gör likadant med nästa övning. Upprepa hela cirkeln fem gånger)
 
Böjhopp
Plyometriskt utfall
TRX-rodd
Burpees
 
 
 
Promenaderna lös med sin frånvaro, men har inte orkat i 30-gradig värme i skuggan. Hur varmt skulle det då inte ha varit i solen!?! Och på kvällen har knotten attackerat och har varit en ren pina att vara ute. Jag har hållt mig inomhus i min "bastu" och kört några få styrkepass istället + plågat mig igenom gräsklippning och grensågande i gassande solsken. Och har nu blivit uppmärksammad på att min svett-funktion fungerar...JISSES!!!
 
Avslappning med den stora håriga kärleken och min bästa vän.
 
 

Plötsligt händer det

Kategori: Allmänt

 
Måndag...Efter en superlugn natt på jobbet kommer jag hem och är...pigg. Lyckades småslumra lite, men sen gav jag upp. Ut och skrubbade bilen, hela bilen och inte bara måsskit denna gång. Och så intog jag mitt egengjorda gym. Svettig och, faktiskt, början till att vara trött blev det fyra timmars sömn med uppvaknande en gång i timmen. Det får jag väl vara nöjd med. Öh!!!
 
STYRKA + HJÄRTVERKSAMHET
(Gör övningarna i ordning med så lite vila som möjligt. Vila 30-60 sek, repetera fyra gånger till)
 
5  Däckvält (eller något annat tungt)
10 Böjhopp
10 Boxhopp
10 (per sida) Enarmspress
20 Kettlebellswingar
 
Tisdag och så trött så trött och så var jag trött lite till. Sovit som död efter nattpasset och ute har det pissat från skyn. Fuktig och kvav luft och så har jag fortsatt med trött-aktiviteterna.
 
Onsdagen blev en upprepning av tisdagen. Så trött så trött och med skallevärk! Tror det beror på den kvava luften, känns som åsk-huvudvärk. Asch, fick bli en lat dag även denna dag :D
 
Torsdag...Och plötsligt händer det, somnade efter nattpasset, skön luft så det gick att andas, vaknade rätt så pigg och studsade upp på övervåningen med lätta fötter och körde styrka. Gudagott :D
 
STYRKA
(Gör 10 repetitioner av övning 1-3 direkt efter varandra. Vila max en minut och repetera två ggr till. Gör likadant med övning 4-6)
 
1. Nigande utfall
2. Benlyft
3. Planka med rotation
 
4. Armhävningar
5. Cykelcrunch
6. Knäböj
 
 
Midsommarafton med värme, solsken och veganmat i massor. Träning, vad är det? Hade inte orkat ens om jag hade velat!
 
Midsommardagen kom och midsommardagen gick och tog mig däremellan lite socialt, vovvegos och en enkel midsommarträningsstund.
 
LÄTT MIDSOMMARPASS
Sitt på huk 20 sek
Tåhävningar 15x3
Sitt på huk 20 sek
Töja bröstmuskeln 45 sek/sida x2
Sitt på huk 20 sek
Lyft från stol så länge du orkar x3
Sitt på huk 20 sek
Jägarvila i luften så länge du orkar x3
Sitt på huk 20 sek
Hösäck till stolt tupp 10 ggr/ben x2
Sitt på huk 20 sek
 
Söndag och ingen vilodag. Gick av ett nattpass med efterföljande sömn och sen intog jag "bastun" på övervåningen och körde ett kort härligt pass som utmanade flåset och musklerna. Det har blivit fyra härliga pass denna vecka vilket jag är mer än nöjd med. Måste bara få in promenader i mina träningsveckor!
 
CORE, BEN, ARMAR, FLÅS
(Gör så många som möjligt av varje övning under en minut, vila 30 sek innan nästa övning. Vila två minuter och repetera en gång till)
 
Burpee
Skridskohopp
Böjhopp
Dips
Bergsklättraren
 
 

Vad en liten kärring får gno

Kategori: Allmänt

 
(v.24)
 
MÅNDAGEN blev en chilldag med bästa styrkepasset. Höll på att dö med bästa euforiska känslan inombords. Och ätit bra har jag gjort, det tar sig sa kärringen som fick träningseld i baken...eller hur det nu var :D Laxfilé på spenatbädd med kall limesås och ruccola, och kokt potatis. Så gott att det fick bli både till lunch och middag. Och sen bara nyttigt drickbart!
 
STYRKA + KONDITION
(Kör igenom alla övningar utan vila. Vila sen en minut mellan varven. Repetera sen fyra gånger till)
 
8 armhävningar
10 burpees
10 utfall
Jägarvila så lång tid som möjligt
8 böjhopp
Plankan så lång tid som möjligt
 
TISDAGEN försvann i Örebro med frukost, go-fika, korvmiddag och en massa gående!
 
2 h promenad
 
ONSDAGEN blev en rivstart med kattpromenad redan vid 03.30, men sen mer sömn, en papps som väckte mig, handling, tvätt och filmtittande. Men sen blev det ett underbart hårt styrkepass med tillhörande bra mathållning.
 
STYRKA
(Så många repetitioner man kan under 30 sek, vila 30 sek mellan varje. Repetera två gånger till)
 
Bergsklättraren
Cykelcrunch
Rysk vridning
Dips
Benlyft
 
TORSDAG var jag inte på topp, kände mig lite krasslig, men tog itu med gräsklippningen som gick riktigt trögt med en kropp full av träningsvärk och ingen ork. Tuppade totalt av efteråt!
 
1 1/2 h gräsklippning utan draghjälp
 
 
FREDAG hade jag tänkt tagit som en fridag, men...Suget blev för stort och körde hårt en halvtimme. Jag kör olika övningar varje dag så det är okej. Snart drar jobbet igång igen och det kommer inte att bli styrka varje dag. Tror jag!
 
PASS I TRE SET
(Så många som möjligt i Set 1 under 30 sek, vila 30 sek och repetera 2 ggr till. Gör likadant med Set 2 och 3)
 
SET 1:
Plyometriska armhävningar
Bollkast över huvudet
Bollkast i marken
 
SET 2:
Boxhopp
Enbensburpee
Sicksackhopp
 
SET 3:
Sprawl-hopp
Frivändning och press
Bollkast framåt
 
(Boll=medicinboll)
 
LÖRDAG blev en nyttig dag med en sjuhelsikes träningsvärk och det blev en tränings-vilo-dag. Har lapat D-vitamin istället.
 
SÖNDAG blev en upprepning av gårdagen inklusive en massa få-undat. Begränsat med tid så träningen har fått stå tillbaka, men en gammal tant-kropp kan behöva lite vila och återhämtning. Dock har jag trimmat armmusklerna lite då måsarna älskar att sprutta ner bilen. Varför gör de på detta viset!?! Ack, vad en liten kärring får gno...
 
 
 
 
 
 
 

Det ska vara gott att leva

Kategori: Allmänt

 
Poängjakten är Laxå Kommun som arbetsgivares satsning på friskvård. Under en period, detta år från sista veckan i maj till oktober ut, pågår denna poängjakt där man får poäng för varje 30 minuter man rör på sig och får upp hjärtverksamheten på något sätt. Mer eller mindre! Det kan vara rörelse i promenader, dans, hoppa hopprep med barnen eller som jag med jämna och ojämna mellanrum gör...klipper gräset utan draghjälpen eller sågar grenar för glatta livet för hand. Där kan man snacka om ett styrkepass för hela kroppen och där hjärtat verkligen får sig en genomkörare.
 
Då jag har sunkat ihop totalt både vad det gäller träningen och maten så är denna poängjakt verkligen den morot jag behöver för att komma igång, sen kommer det att gå av bara farten då jag älskar träning i olika former. Mat och godis älskar jag också, men varför envisas jag med att överdriva det osunda!?! I en lagom mix av träning, vila, normalportioner av ALL form av mat och gottisstunder så har man snart nått sin sundhet på alla sätt...
 
 
v. 23
 
Tisdag
WOD
    50 Thrusters
    40 Atomic sit-ups
    30 Lateral jumping burpees
    20 Commando push-ups
    10 Kettlebell step-ups
 
Torsdag
1 h promenad
 
Lördag
INTERVALL - MAGMUSKLER & KONDITION
(3x30 sek + 30 sek vila mellan repetitionerna)
    Explosiva armhävningar
    Gående planka
    Ryska vridningar
    Omvänd burpee
    Omvända utfall
    Soldaten
 
Söndag
CIRKELPASS
(40 sek av varje med 20 sek vila mellan varje. Repetera två gånger till.)
    Alternerande planka
    Skridskohopp
    Hög planka med hopp
    180-gradersburpee
    Plankrodd
    V-situps
 
DÄ SKA VA GÖTT Å LEVA
ANNARS KAN DE KVETTA...
 
 
 
 
 

Majj

Kategori: Allmänt

 
Latmat mitt uppe i all Covid 19 och inskolningar, och så var denna månad inledd...
 
Måste säga att jag är förvånad över hur illa genomtänkt detta med coviden på jobbet har varit, fick ringa chefen angående de nya "covid-avdelningarna" och den konstiga fördelningen av personalen. Hur kan de t.ex. sätta mig på en virus-avdelning för att sen skicka mig vidare till ett friskt boende!?! Trots allt fanns det annan personal att sätta in!!! Mycket jobb, en hjärna som har gått på högvarv och för lite sömn...Har varit konstant trött! Och så bröt jag hemmaisoleringen med en korvstund på OKQ8 i trevligt sällskap.
 
 
Pollenbesvär med trötthet, klåda, skallevärk och nästäppa, och chefen skickade mig till K-ga för ett coronatest som givetvis visade negativt. Med det svaret fick jag tillåtelse att fortsätta jobba med pollen-sjukan. Fortsatt mycket jobb, inskolningar, Rastpunktsfrukost och ett totalt muck-i-hjärnan. Och jag har TRÅKIGT!!!
 
 
Ännu mer jobb, ännu en frukost på Rastpunkt och så kom Tigern inknallandes och tuppade av på köksgolvet. Ett hårt liv, eller? Men där blev han inte långvarig utan for upp, ut på altanen där kroppen började skaka, svansen flög upp och så tryckte han sitt arsle mot stolen och släppte iväg en stråle. Schas förbannade katt!!! Och jag fortsatte att vara trött...
 
 
Har haft tandvärk, en helvetisk sådan, och nu kör Poängjakten igång igen. Skönt att det finns något positivt mitt uppe i allt elände. Och detsamma säger Kisselina. Först fick hon vara med om den traumatiska händelsen att få tassarna tvättade då hon hade trampat i något svart geggigt. En ynklig katt som pep och höll sig fast i vattenkranen, men ren blev hon. Och sista dagen på denna månad blev hon verkligen på hugget, snabbt for hon efter en grannkatt med vilda stridstjut, och sen fick Tigern också känna av hennes humör, även han fick springa med en riktigt sur och förbannad pälsboll efter sig med en svans som var fyrdubbelt så tjock än normalt och en pälsrygg som skulle ha gjort vilken igelkott som helst avundsjuk. Men det positiva i hennes liv just nu är att hon kan vara ute hela dagarna, nu ser jag inte mycket av henne.
 
Hoppas att vi vandrar lugnare in i junih...
 
 
POÄNGJAKTEN
 
 
v.22
 
Måndag
YOGA
    Fånga duvan
    Yogiska bakåtböjningar
    Taoistisk andningsövning i fyra delar
 
30 min promenad
 
Tisdag
2 h promenad
 
Torsdag
2 h gräsklippning + busksågande