kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Beach Kroatia, v 13

Kategori: Allmänt

Haft besök av både latmasken och gottegrisen, och som den djurvän jag är så släppte jag mer än gärna in dem. När jag inte orkar röra på mig tillräckligt och/eller har det tråkigt då äter jag istället. Ett sjukt beteende...jag vet! Denna vecka har värmen, våtklibb och luft som inte har exixsterat så smått tagit all ork ifrån mig.
 
Men äntligen efter tre månader fick jag iväg mig själv till sjukgymnasten och precis som jag misstänkte rörde det sig om tennisarmbåge. Nu har jag kommit långt i min rehab på egen hand, och ska fortsätta som tidigare med lite mindre jobb och på de tider som är bäst för armen, d.v.s. natt, undvika att anstränga armen för mycket och då framför allt i gripmoment (så nu står hantlarna i ett hörn och ser ledsna ut :( ) och lära mig låta vänster arm ta över lite mer. Det sistnämnda är det mest svåra då jag är extremt högerhänt. Sen fick jag tre super-övningar, och de måste verkligen vara super då jag enbart behöver göra dem en gång om dagen. Förhoppningsvis är jag helt återställd inom två månader :)
 
  • Styrka, lår
  • 1 h promenad
  • Rygg/balans/stretch
  • 30 min promenad x 3
 
 
(Fitness & Aerobics nr 1, 1999
Foto: Greger Norrevik & Jonas Paulsson (inklippt)
         + IMS Bildbyrå)
 
 

Beach Kroatia, v 12

Kategori: Allmänt

...ooops, jag lyckades visst få i backen, men fick ordning på växelspaken till slut.
 
Denna arm alltså :( När armen till och med börjar värka av att jag bär på en påse med en Sibylla-hamburgare från Hålet-i-Väggen till stationen då är det illa. Sen ger ju även värken bivärkningar då jag spänner mig, blir stel och får skallevärk. Sen blir det en snedbelastning för kroppen när vänster sida får arbeta för två, här känner ryggen av det. Men nu är tid hos sjukgymnast ordnad + att jag har tagit bort ytterligare tillgänglighet från jobb. Dagtid är uteslutet, kväll funkar okej, men sliter för mycket. Nu återstår nätter, och så får det vara ett tag.
 
Nu måste jag bara hitta tillbaks till den riktiga motivationen för Beach Kroatia!
 
  • Styrka, helkropp
  • 1 h promenad
  • Styrka, helkropp
  • Stretch, helkropp
  • 30 min promenad x 3
(Fitness & Aerobics träningsguide nr 1, 1998
Foto: Greger Norrevik, IMS, Ove Rytter)
 
 
 
 
 

Beach Kroatia, v 11

Kategori: Allmänt

Med jobb alla dagar denna vecka har fritiden varit begränsad, men allt handlar om prioriteringar. Så bort med vissa delar och in med Rörelseglädje De Luxe.
 
  • Magisar, max antal reps
  • Fit to Strip Aerobics
  • Pump it Up - Beach Body
  • Pump it Up - The Ultimate Dance Workout
  • Aerolates
  • 30 min promenad x 4
 
Då denna vecka var min sista semestervikariats-vecka så kommer nu livet att återgå till det normala,  minus dagsjobb, och mer tid kommer att kunna läggas på mig själv :D En månad kvar till Kroatien och nu slänger jag i högsta växeln...
 
(Fitness & Aerobics nr 8/9 & 12, 1998
Foto: IMS & Greger Norrevik)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach Kroatia, v 10

Kategori: Allmänt

Vicken vecka!!!
 
Multum med jobb, minimalt med fritid och mycket trötthet. En intensiv jobb-sommar känns ordentligt i kroppen nu, men snart är den över :D Och då har jag tagit bort mig på dagtid då min misstänkta tennisarmbåge vill ha lugn och ro. Den vill slippa alldeles för mycket städ, och framförallt vill den slippa idiotin att arbeta ensam med tunga patienter trots att man inte behöver. Jag drar mig undan dessa dumheter, vill andra förstöra sina kroppar så är det upp till dem...
 
Provade min bikini idag och det verkar som jag har lyckats försvinna en storlek sen senast jag provade den. Kanske en tutt-storlek mindre och bikinin reser på semester till Kroatien :)
 
Styrka, helkropp
Styrka, ben & armar
Styrka, ben
30 min promenad x 3
 
(Fitness & Aerobics nr 6, 1998
Foto: Greger Norrevik, Tony Stone, Sören Colbing)
 
 
 

Beach Kroatia, v 8 & 9

Kategori: Allmänt

Under den största delen av vecka 8 körde jag på med den högre växeln i, men sen blev jag tvungen att växla ner då det var dags för min mini-semester i Tyskland. För mycket stillasittande på bussen och för mycket god mat och gottis drog ner farten rätt så ordentligt. Men det var välbehövligt då jag kom hem till den totala stupid-delen på slutet av semestervikariatet...23 dagar på raken av jobb!!! Hur kunde det bli så tokigt!?! Visserligen jobbar jag bara tre timmar vissa dagar, men det är tre timmar av ett nattpass på tio timmar, ingen rast utan pauser när det finns tid. Ska i alla fall se till att få bort nästa söndag, ett 7.30 - 12.30:pass, och sen får det bli tjurigt på bemanningen, men hoppas hon inser att jag inte är någon superkvinna.
 
Börjar känna mig trött och smått sliten vilket kan vara en anledning till att jag även börjar känna mig krasslig. Sjukdom i kroppen! Och min kropp är duktig på att tala om det för mig, i alla fall under träning då mina vader alltid börjar krampa när jag gör vissa övningar och viss stretch. Så vecka 9 har varit mer av en chill-vecka mellan arbetspassen. Och min tennisarm fortsätter att värka :(
 
PS: Och sen ska man inte måla fan på väggen, trevligt bemötande från bemanningen och ett pass mindre :DS
 
HICT (High Intensity Circuit Training)
Effektiv förbränning
Tae Bo - Get started Workout
2,5 h promenad
Styrka, mage & rumpa
30 min promenad x 5
 
(Fitness & Aerobics nr 5, 1998
Foto: Greger Norrevik, Tony Stone)