kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Mot Västra Götaland

Kategori: Allmänt

(ull, ost och cider)
 
Somna i skaplig tid och sova gott, vad är det!?! Och sen upp vid 6-tiden för frukost och iordninggörande av mig inför ullresan med Thermo Tours. Inte för att jag var ute efter ullen, men allt det andra, och så hoppades jag på att hitta lite julklappar.
 
 
08.10 satt jag och kollegan i bussen på väg mot Västra Götaland, en busstur på ca 2½ h. Framme i Vårgårda intog vi Mikaelsgården för en kaffe och ostmacka innan demonstrationen av ullprodukter startades. Sticker inte under stolen med att det är frestande att införskaffa ett bädd-set, men med de priserna som är vill jag allt testsova produkterna före köp. Innan vi gav oss vidare blev det lunch på  mysiga Mikaelsgården, och vilken lunch! Här pratar jag äkta mat med äkta smaker, och lägg då till trevligt gästbemötande så får besöket toppbetyg. Och på andra sidan gatan hittade jag Lindströms Bageri, gick in och kom ut med STORA sötbullar. De skulle visa sig vara försvinnande goda!
 
 
20 minuter i buss och sen hoppade vi av vid gårdsbutiken hos Herrljunga Cider och dags för julklappsinköp. Kan nu bocka av tre personer, fyra inklusive mig, givetvis köpte jag även julklappar till mig själv då jag hittade så mycket nytt spännande i deras lilla butik som innehöll mer än bara drickbart.
 
 
På bussen igen, ytterligare 20 minuters rullande och sen in i Ljung och Gäsene Mejeri Café och Gårdsbutik. Fick en lagom föreläsning, med en minifilm inbakad, om mejeriets historia, dagens läge och Gäses produkter. Och till det en ostprovning som fick mitt ost-hjärta att smälta totalt. Dags att göra av med mer pengar och fyllde en kasse med mjölkprodukter, marmelad och tunnbröd. Njöt sen av en kaffe och julig kolakaka innan det var dags för hemfärd vid 16.30-tiden. En halvtimme senare var det nattsvart ute, men våran bästa chaufför gav oss en behaglig färd hem.
 
 
En underbar dagsutflykt med nattkollega + ett gäng trevliga okändingar, och denna dag försvann alldeles för snabbt. Vart tog timmarna vägen!?!
 
 
 

100 år i oktober

Kategori: Allmänt

 
V.1
Lugnt på jobbfronten och passade på att vara sjuk när jag ändå hade tid. Och passat på har jag även gjort vad det gäller läsningen. Denna månad har varit en riktig bra läsmånad, både magazine och bokmässigt. Sen har det blivit en hel del spånande vad det gäller framtida resor, tror och hoppas på ett bra reseår 2019...Kuba, Ukraina, Albanien, Cypern, Ungern...Det finns alldeles för många länder att välja på :O Tur då att syrran dök upp här i Laxå så jag fick lite annat att tänka på :D
 
Benstyrka
Bålövningar
30 min promenad
 
 
V.2
Lägenhetskoll och spöknatt på Dalen med känslan av att inte vara ensam...dunkanden, hasande fotsteg och skuggor i ögonvrån. Och så bjöd jag mina föräldrar på caféfrukost, klart mysigt att sitta ute och äta tidigt på morgonen, och skönt när någon annan gör frukosten, men...Jag hade kunnat fått till en godare frukost om jag hade gjort den själv. Blev alltså inte särskilt imponerad!
 
Armstyrka
Helkroppsstyrka
 
 
V.3
Hej hopp i galopp och så stöp jag över hindret...Ishias!!! Jag bjöd inte in Ishias, men han kom på besök ändå. Och när jag kände att jag verkligen var på gång så fick jag gå ner i varv igen och gå runt som om jag hade skitit på mig. En kvinnlig Quasimodo!!! Kämpat mig igenom tillvaron, kämpat mig igenom några jobbpass, och sen började Ishias så sakta smyga sig iväg igen. Och jag smög mig till Bergsfästet och Stor-loppiset och gjorde knappast av med någon peng alls. Duktiga jag :D
 
Teknik & styrka
Styrka, ben & rumpa
Yoga för ryggen
 
 
V.4
Vintertid, och jag hängde på morsan och Liam till Hallsberg för att frysa fingrarna av mig. Några timmar där och så kom papps från dansbandskryssningen och vi begav oss till Makkadoo innan vidare färd hemåt. Några dagar senare väntade den röda taxin på oss...mot Örebro och Marieberg Köpcentrum, och vad finns på Marieberg? Jo, världens godaste asiatiska buffé...Chili & Wok! Och gott brukar det också vara när man hamnar vid syrrans köksbord, syrran och jag firade 100 år...GRATTIS PÅ OSS!!!
 
Magträning
Lår & bak
Rörlighetsträning
Mangla magen