kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Holland

Kategori: Allmänt

DAG 1:
Hallsberg-Lübeck med paret Lindberg och två stopp efter vägen, kaffe vid Brahehus och körv vid Monark. Kändisar med på resan, fyra pers som även var med till Österrike :) På denna resa fick jag sits-granne, en Barbro, och hon var precis lagom...trevlig och pratade bara lite då och då. Efter vägen plockade vi också upp reseledaren Lisa som även hon var lagom. Blev en bra balans mellan henne, Barbro, slummer och läsning.
 
Efter timmar på vägen och på sjöss rullade vi in i Hansastaden Lübeck och hann med en liten promenad innan den gemensamma middagen på hotellet, denna gång ett Holiday Inn med suveränaste personalen och tillika middagsbuffén. Prat i kvadrat vid vårat lilla fyrstolsbord innan vi bröt upp och gick åt varsitt håll, jag försvann ut igen med kameran i högsta hugg och begav mig innanför ringmuren med multum av foto-objekt i sikte :)
 
DAG 2:
Okej!?! Ring, ring..."Hello, this is a wake-up-call"...men jag har inte beställt någon väckning. Konstigt! Men det visade sig vara Lisa som hade varit i farten :) 
 
Startade upp med en helt okej frukost och lite morgonprat innan vi packade in oss i bussen för timmar på vägen fram till gränsbyn Bunde där vi intog bästa buffén på Restaurant Adria. Här fick vi också tid att strosa runt och jag hittade massor av mysigt i denna lilla pittoreska by :)
 
On the road again...nu i Holland och här stannade vi till vid vallen, den tre mil långa Zuiderzeevallen, grått och superblåsigt, men kameran sprang jag omkring med. Brrr-kallt och värmde mig med en Bailey´s på bussen och fortsatte att njuta av havsutsikten från mitt bussäte. Sen fortsatt färd mot Hilversum och mitt rum på Amrath Grand Hotel Gooiland. Men det tog tid att ta sig dit då Morgans GPS inte räknade med att bussen inte tog sig under en av broarna. Ett enklare hotellrum än gårdagens, men här har jag loft-balkong. Lite chill och sen ner till en 3-rätters = broccolisoppa, kyckling och sorbet. Jag ger den 4,5/5 :D Trevligt sällskap vid det runda bordet och avrundade denna dag med efterlängtad sömn. Zznark!!!
 
DAG 3:
Holländare är holländare, de tar livet lite hipp som happ! Frukostbuffén var inte mycket att orda om och dessutom fanns det inte plats för hela resesällskapet samtidigt. Lite i magen i alla fall och så iväg till Lisse och blomsterparken Keukenhof, och vilken blomsterprakt!!! Några timmars total njutning och det förstärktes av att solen behagade att titta fram.
 
Korvlunch vid bussen innan vi gav oss iväg till residensstaden Den Haag för ett besök på badorten Scheveningen, denna världens största panoramamålning av badorten år 1880. Rundmålningen tog totalt andan ur mig och upplevelsen går inte att beskriva med ord! 
 
Utanför Den Haag hittar man miniatyrstaden Madurodam i skala 1:25, så verklighetstroget som det bara kan bli...tågen, flygplanen, fordonen på motorvägen, byggnaderna av alla de slag, nöjesparken, musikscenen m.m. Och när jag trodde att en dag inte kunde bli mer fulländad så fick vi massor av grädde på moset vid middagen i den asiatiska restaurangen på hotellet!!! I rosa siden-kimonos bänkade vi oss vid bordet där kocken tillagade vår mat och gav oss värsta mattillrednings-showen med extra krydda av kniv och eld. Att servitören hällde soppa över reseledaren och jag fick en bricka i skallen får väl betraktas som efterrätten. Blev en underbar avslutning på en redan perfekt dag :) Om maten var god? JAAA!!!
 
DAG 4:
Gick ner till frukostbuffén och plockade med mig en tallrik till rummet och chill fram till buss-inhoppet in till Amsterdam och start med en timmes kanal-tur. Visst, man hinner se mycket men känner ändå inte att jag får uppleva det jag ser på rätt sätt. Men solen sken över Amsterdam, alltid något :D 
 
Hoppade av kanal-båten vid ett diamantsliperi och efter en för lång väntan fick vi komma in och detta gav mig ingenting och hade gärna tagit dessa timmar att springa på stan, för sen hade vi bara två timmar att uppleva huvudstaden på, och då jag och panter-tanterna gick och åt på De Pannekoekenkelder så försvann dessa timmar på nolltid. Gick sen från ost och bacon till cannabis-cookies, är man i Amsterdam så är man i Amsterdam ;) 
 
In i bussen för att ta oss till ost-& träskotillverkaren Alida Hoeve där vi fick en kort presentation av tillverkningen innan vi fick chans att shoppa loss. Trots för mycket folk och löpande-band-principen så kom jag ut med chips, tre ostar och våffelkex som ska bli kaffe-fika hemmavid. 
 
Tillbaks till förorten Hilversum tog jag den första och enda promenaden som blev en mini-walk, har inte haft tid och ork till utforskning. Middagen blev återigen japanskt och en upprepning av gårdagen men denna gång fick vi en gröngöling som kock och varken fisken eller fågeln var färdigstekt. Denna middag har jag förpassat i glömska...
 
DAG 5:
Tog mig frukost på rummet även idag, dags för hemfärd med övernattning i utkanterna av Lübeck och Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof. Bästa resan dit med prat, musik, quiz och läsning...och givetvis lite slummer. Några kiss-, kaffe- & korvstopp blev det också :)
 
Kom fram till hotellet före utsatt tid och fick då tid att bara vara fram till middagen. Rummet är helt suveränt, pysmysigt! Omgivningen likaså! Och på andra sidan gatan finns ett bageri med massor av Lübeck-marsipan :D En liten runda med panter-tanterna och en liten foto-runda med mig själv, och sen tillbaks till hotellet för den sista middagen på denna resa. Buffén var okej, men ingen höjdare, men vi vid det runda bordet hade värsta höjdarhumöret...tror vi var de gladaste. Och så lyckades jag stjäla en mussla med smarrigt kladd från det andra resesällskapets bord, men jag visste inte att jag stal. Och musslor gillar jag ju inte, men denna var god...kanske för att jag stulade den!?!
 
DAG 6:
Hemfärdsdag och startade upp med frukost och sen det gamla vanliga...bussen, Calles, färjeöverfarterna, kissestopp, fika- & matstopp och det sista umgänget med resesällskapet. Men, hur står det till med den intelligentaste varelsen på jorden? Hur svårt kan det vara att gå ur en buss? Är bussen full och ett stort antal går ut i mitten av bussen så kör man varannans!!! Kommer man till ett litet by-matställe och de anställda ber att man ska gå och hämta buffématen ett bord i taget, inte behöver man då få panik och springa in alla på en gång precis som om man skulle bli utan!?! Och Amsterdam har sina barn framme på cykeln...utan hjälm :( Hjälm är nog inget ord som förekommer i Holland över huvudtaget!
 
Och som vanligt kommer jag hem med en nöjd känsla i hela kroppen, blev en super-tripp med en helt underbar Lindbergs-trupp. Tack för sex underbara dagar :D