kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Juli-hetta

Kategori: Allmänt

v.1
En 54-timmars arbetsvecka, men lyckades bryta in en picknick i Kumlaparken. Här smaskades det på syrsor när vi inte gungade i storhammocken, snurrade runt tills vi blev illamående och försökte pricka rätt på minigolfbanan.
 
 
Helkropp med hantel
* Legday
* 30 min promenad
 
 
 
v.2
Är det varmt eller är det varmt!?! Njutit lite på balkongen, men nu börjar det bli lite för mycket. Inomhusaktiviteterna blir fler och fler, och min uppsvälldhet har börjat smyga sig på. Och så insåg jag en dag att 25% av bostadshuset jag bor i bebos av Larssons. En 40-timmars arbetsvecka vilket är lite mer än heltid då jag jobbar natt!
 
 
* Styrkeövningar
* Excentriska övningar
* Kroppsviktsövningar
* 30 min powerwalk
* 30 min promenad x 2
 
 
v.3
Chill-vecka med bara 30 arbetade timmar. Gudagott i den extrema sommarhettan, dagtid har det varit uppe i 34-35 grader. Sverige är full av bränder, SJ kör med förseningar och inställda tågavgångar, och på jobbet kryssar vi mellan ungdomar i rondellen, bekämpar rökutvecklingar och håller på att bli påcyklandes av troll. Ge mig frid, ge mig sushi på Thai Hao, ge mig supergos med pälsklingarna!!!
 
 
 
* Yoga + fotstretch
* Töj på gränserna
* Distans/Styrka/HIIT
* Rumpövningar
* 30 min powerwalk
 
 
 
v.4
51 timmars arbetsvecka, så vikken tur då att Bibblan har lagt ut splitternya gratisböcker, för läsning är en av få nöjen jag orkar med just nu...JAG SMÄLTER BORT!!! Och när hettan blir för svår får någon annan laga mat, så mot Rastpunkt/Burger King. En halloumiburgare sitter fint i kistan, vad de andra väljer att tugga är deras sak. Och äntligen drog Tor förbi med sin hammare...REGN :D
 
 
 
* Death by Goblets
* Baksida lår
* Helkroppsstyrka
* 30 min promenad
 
 
 
Oj, oj, oj...här har det inte hänt mycket! En extrem sommarhetta har inte direkt gjort att jag har kunnat träna skiten ur mig. Träningen har mer gått i lull-takt, lite lagom för att hålla ryggbesvären i schakt. Likt förbannat så blev mitt sista semestervikariatspass detsamma som ryggvärk. Nu är man inne i en tyngre period igen och kanske dags att börja se sig om efter något mer skonsamt än jobb inom äldreomsorgen. Min kropp ska hänga med många år till har jag tänkt! Inte nog med tunga lyft och felaktig lyftteknik, (går inte alltid att lyfta på rätt sätt...i teorin, ja, i praktiken, nej) denna underbara svenska sommar som har varit i år har stulit mycket ork, det har svettats kopiösa mängder och jag har haft lust att ta mig fram som i öknen...krypandes på alla fyra med tungan hängandes utanför. Och till råga på allt har jag fått känningar av min uppsvälldhet igen. Så nu är det en månads Losec-kur som gäller!
 
Gud, ge mig kraft i sommarhettan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandy´s i juni...

Kategori: Allmänt

 
Jag startade upp denna månad med att skrämma bort vår danska nattsköterska från bygget med en infångad STOR spindel. Var däremot snällare mot min syrra som dök upp en dag då hon var mer än shoppingsugen. Sveriges nationaldag gick mig obemärkt förbi, men förbi gick jag inte Bergskyrkans klädsecond hand. Ännu mera kläder :D
 
 
Utmaningen
Övningar för händer, fötter & rygg
Bendable Body
30 min powerwalk x 2
 
 
Fint väder är detsamma som balkonghäng, sommaren är detsamma som en hel del jobb, och en gång om året är det dags för sorkaktiviteten som detta år blev ett besök till Mandy´s Diner i Töreboda. 50-60-tals miljö, Beatles som bakgrundsmusik, serveringsflickor i kortkort och den mest underbara toasten nedsköljd med jordgubbsmilkshake. Jag kör gärna denna favorit i repris!
 
 
Sweat Party
Styrka - bål, axlar, rygg
30 min promenad
 
 
En vecka då jag praktiskt taget bodde på jobbet, men då jag i framtiden ska göra mig fin i munnen + resa så är inkomsten välkommen. I slutet av veckan dök midsommar upp och precis som nationaldagen så gick dessa dagar mig obemärkt förbi. Det enda midsomriga blev färska jordgubbar :)
 
 
Stabiliserande vikt-övningar
Yogaövningar
HIIT
30 min promenad
1 h powerwalk
 
 
Tuff tuff till Örebro där Liam försvann iväg med kompisar, Becka drog iväg för att göra sina ögonbryn, och själv la jag mig i tandläkarstolen...Forex, Chokladbutiken, läsning under solen i Karlaparken, halloumiburgare...Tuff tuff tillbaks till Laxå. Fortsatt mycket jobb, och nu är sommaren tillbaks igen efter en liten höstperiod och jag har varvat ner och tankat energi med hjälp av böcker och en solstol.
 
 
Stark core
Rygg och mage
Styrka med extra allt
30 min promenad x 2
 
 
Och på jobbet grabbade en av de boende tag i midjan på mig och jag fick höra: "-Här finns det mycket att ta tag i!" Så sant som det är sagt, efter denna lata månad med lite för mycket njutningar och mini-ork så har det inte hänt så mycket. Vågen visar på -0,5 kg och bara armarna har minskat i omfång...-1 cm på vardera! Nu ny månad, nya tag!!! Eller? Blir ytterligare en jobbintensiv månad...