kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Vakna kia

Kategori: Allmänt

 
v.42
 
Måndag
Vaknade av att gosan tassade mig i ansiktet: Vakna matte! Trött katt, och jag tog och promenerade mig till Laxå, blev en solig och skön höstpromenad. Tog lite handling innan jag gick till morsan och en tom lägenhet. Hon och farsan var till Hallsberg och hämtade L. Och J. praoar för fullt på Coop! Ambulans och polis var nere vid kommunhuset, och strax därefter dök sjukhelikoptern upp, en 2-årig grabb hade fallit från hög höjd. Liten! Lugn eftermiddag och kväll och så gick jag som vanligt ut på kvällen...och sprang nästan på tre små vildsvin. Hur hårt kan ett hjärta banka i kroppen? Svinigt kallt och så dog varmluftsfläkten.
 
Tisdag
Katten väckte mig imorse igen! Upp och mornade mig till en frostig iskall dag. Fick igång varmluftsfläkten, och Kotte besökte veterinären.
 
Onsdag
Upp tidigt för att få lite gjort innan Örebro. 1 1/2 h solo och blev en het vego-chorizo på stationen och en sväng till Kaffe & Pralin innan S. hämtade upp för vidare färd till Sagostigen. Gonade oss sen med en fika på Naturens Hus. Tillbaks i Laxå igen blev det en snabb 30-minuters promenad med Hjalle. Och så fick jag besked om att den lille pojken inte hade klarat sig. Så jäkla tragiskt!
 
Torsdag
En osocial dag!
 
 
Fredag
Vaknade av att parentisarna ryckte i dörren, dags för lite till tippen. Resten av dagen blev som vanligt. Samma gamla liv, men ack så underbart. Blev en kortis till Laxå för att sno med mig bilen hem och fick samtidigt äntligen iväg ARN-pappren.
 
Lördag
Sov 6 h, släppte ut och in katten, sov 5 h, upp och hade vardag, la mig och läste, sov 2 1/2 h, utepatrullen med S.
 
Söndag
Superlugn natt! Hem och promenerade katten och sov sen några timmar och vaknade piggelin. Dagen gick i sakta mak och så var det dags att möta John Blund redan vid 20.00. Skulle ju upp 03.30 på måndagsmorgonen...
 
 
 
POÄNGJAKTEN
 
Måndag
1 h promenad
 
Tisdag
 
HEMMATRÄNING
(10 st i 2 varv)
Burpees
Utfall fram
Butterfly situps
Air squats
Fallskärmar
Pushups
 
Onsdag
2 h promenad med lite jogg
 
Fredag
 
RÖRLIGHETSTRÄNING
(10 st)
Sidoböj
Rotation med stång på bröstkorgen
Rotation med stång på ryggen
Vridning "svingövning"
Knäböj & axelrotation
 
Söndag
 
GYMPA
(20 av varje)
Uppvärmning; Vaden, bakåt-kick
Styrka; Bröstpress, excentriska sit-ups, höftlyft med raka ben
Kondition; Sidokliv, utfallssteg till sidan
Rörlighet; Ryggrotation, ryggböj och ryggsträck
 
 
 
 

Åt skogen

Kategori: Allmänt

 
v.41
 
Började veckan med en tripp till Örebro med R, underbar dag med lunchuppstart på bästa pastastället. Tittade in lite på USÖ innan vi sprang runt till olika tatueringsstudios för konsultation. Lite shopping, fika och Myrorna innan vi tuffade oss hemåt.
 
Dagen därpå hoppade jag in i Pappi-Taxin och drog till Marieberg Köpcentrum där pappi besökte optikern och jag passade på att veckohandla. Bjöd oss båda på Makkadoo-mat innan hemfärd.
 
 
I mitten av veckan var jag trött, osocial och sur! Tidigare har vi som timvikarier fått ta del av friskvårdsbidraget, men nu är vi inte längre inkluderade i denna del. Så jäkla åt skogen att det inte finns ord för det! Laxå Kommun borde se över vad bra personalvård innebär.
 
Till helgen blev jag sjuk, fick något som kallas lappsjukan, men jag ordinerade mig lite socialt och tillfrisknade rätt så omgående.
 
Och så lite Poängjakt, inne på sista månaden nu...
 
 
Måndag
 
3 h promenad
 
Fredag
 
YOGA-ASHTANGA
(10 djupa andetag)
 
Sukhasana med anjali mudra
Padahastasana
Modifierad utthita parshvakonasana
Modifierad parivritta parshvakonasana
Virabhadrasana B
Förberedelse för janu sirsasana C
Modifierad marichyasaba C
Modifikation av Kukkutasana
Modifierad uppavishta konasana A
Förberedelse för urdhva dhanurasana
Modifierad halasana
 
Söndag
 
STÅENDE VRIDNINGAR
(10 djupa andetag)
 
Vriden framåtfällning
Vridna stolen, 1
Vridna stolen, 2
Omvänd triangel, 1
Omvänd triangel, 2
Roterad sidovinkelsposition, 1
Roterad sidovinkelsposition, 2
 
SITTANDE ROTATIONER
(10 djupa andetag)
 
Sittande halvryggsrotation med sex modifieringar
 
 

Säpptämbär

Kategori: Allmänt

 
Underbar 50-procentig månad vad det gällde jobb, fanns inte så mycket mer ork... för hur trött kan en människa vara!?!
 
Kollega flög i taket, beredaren flög på tippen och Emma G ställde ut sin konst på bibblan. Och så fyllde R. och jag våra magar på Burger King. Bra eller dåligt? Tja, jag fick springa på toaletten i dagarna två. Något som jag vet är dåligt är mitt mörkerseende och nu får jag ge upp mitt körande i mörker innan jag tar livet av både mig själv och mina medtrafikanter. 
 
 
Så nu är den mörka årstiden här och vad passar då bättre än att lysa upp tillvaron med kalas. Tre födelsedagar fyllde min mage med alltför mycket gott. GRATTIS Puttrik, Gum-Gum och Kataruska!
 
Och så dök min underbara Fb-bok upp med de flesta av mina inlägg med bilder under mina tio första Fb-år. En riktig fin för-tidig-födelsedagspresent tilll mig själv!
 
Vad det gäller min träning så har jag kämpat på, och då menar jag verkligen KÄMPAT. Tröttheten och att jag har gått på halvfart har ju inte direkt underlättat det hela. Den som nu har stulit min energi så ber jag: Ge mig den tillbaks, tack!
 
 
POÄNGJAKTEN VECKA 40
 
ONSDAG
1 1/2 h promenad
 
FREDAG
 
VÄCK KROPPEN
(max antal)
Sittande sidoböjning
Stående tyngdöverföring
Kuta/svanka i sittande
Dippa sätet mot stolen
 
LÖRDAG
 
STYRKA
(20 sek, 5 varv)
Utfall framåt och bakåt med samma ben
Sköldpaddan
Benböj med band
Banddrag
Chipset
 
SÖNDAG
 
YOGA
1 yogisserie inför huvudstående, sex olika övningsmoment