kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

2018 års Polen

Kategori: Allmänt

 
DAG 1
Efter fyra timmars sömn blev jag mobilväckt, upp och hoppa, skutta runt lite och sen in i pappi-taxin till Brändåsen där Buss & Trafik hämtade upp för vidare färd mot Swinoujscie. Björn bakom ratten, Steve bredvid och så Helene och Praktikant-Bettan, och resan började bra då herrarna Buss tog i hand och hälsade mig välkommen. Och inte en full buss så jag och Simone delade på oss efter Ljungby-stoppet, det bästa att kunna breda ut sig över två säten! Trodde förresten att jag hade hamnat i en gammal buss, men den visade sig vara helt ny. Jag blev inte imponerad, osköna säten och dålig plats för benen.
 
Tycho Brahe tog oss från Sverige till Danmark och sen full fräs mot Danmarks sydligaste punkt...Gedser. Och så blev vi tvingade att ta lotter, tre var, och...blev två skraplotter för min del, men den karamellen sög jag på till kvällen. Simone fick storvinsten...GRATTIS på din snart födelsedag :D
 
Nästa färja, och nu har en ny tradition inletts...Pommes med ketchup. Fortsatt bussfärd i Mercedes Benz:s lilla rumpdel, och solen fortsatte att skina över oss och vår färd genom distriktet Pommern mot ön Usedom precis på gränsen till Tyskland.
 
Schweinemünde, Swinemünde, Svinotji, Swinoujscie...ja, det var dit vägen bar. Till Radisson Blu Resort ett ögonkast från den 5 km långa sandstranden. Och mitt hotellrum var ju bara bäst!
 
Avslut på dagen blev:
* Middagsbuffé
* Strandpromenad
* Drink högst upp på hotellet i Horizon Café...En Bailey´s-drink på vit choklad...MUMMA!
* Skrap av lotter = Ingen vinst
* Utmaningen
 
 
DAG 2
Nä, nä, nä...Bikinin får fortsätta att ligga nedpackad i resväskan under detta besök i denna blåsiga, kalla svinhåla :O Och snacka om svinhärlig frukost :D Sen blev det en svinskön promenad på flera timmar...Gamla nedlagda delar, underbara byggnader, glada polacker, sol och avlånga creme-rån...svinigt gott.
 
Lite balkonghäng innan Etapp 2 inleddes och vi doppade tårna i sanden på stranden och det kalla vattnet. Blev en härlig strandpromenad innan vi överhungriga började vela mellan matställena. Hamnade till slut på San Fransisco där vi avnjöt lax och kokt potatis med ett inhemskt öl. Totalt övermätt tuppade jag av på hotellet och det första jag såg när jag vaknade var två muterade fiskmåsar. Kanske lite dumt, men jag matade dem med polskt gottisbröd :D
 
Sms angående ytterligare en strandpromenad, tog omvägen "upp på taket" och hittade några pooler...kanske avslut på morgondagen!?! Sen stranden där jag lyckades fånga strandskatan på bild/film. Och under promenadens gång lyckades vi fånga varsina ögongottisar <3 Och efter en dag med nästan en mils gående och för mycket lax i magen så avslutade jag dagen med min Utmaning: 45 knäböj, 25 armhävningar och 30 situps. En bra dag, en riktigt bra dag!
 
 
DAG 3
Tidig morgonväckning för att kunna få äta frukost innan restaurangen blev totalt invaderad. Regn och åska en kort stund innan solen tittade fram och fåglarna började kvittra. Tid för chill innan Heringsdorf, och då mitt resesällskap hade födelsedag just denna dag så blev det Ja må hon leva på väg ut ur Polen.
 
Heringsdorf, Tyskland, cirka 20 minuter från hotellet, ligger på Usedom och har cirka 1000 invånare och kallas för Berlins badkar. Här hittar man 40 km sandstrand allt som allt, och här blev det några timmars vistelse med start ute på den 508 meter långa piren med drinksörplande och glassfrossande. Soligt och så varmt! Sen tog vi oss en foto-stros i de centrala delarna. En underbar utflykt som tog slut alldeles för snabbt.
 
Tillbaks i Swinoujscie hoppade Simone och jag av vid en marknad, en slummarknad :O Då jag är i röktagen köpte jag en limpa, rundade hörnet där det stod ytterligare försäljare och den ene stoppade mig och ville veta priset jag hade gett och började dra i min påse. Det blev ett rungande nej från mig vilket resulterade i att han sa något om Swedish...(= någonting), men vet på ett ungefär vad han vräkte ur sig och gav honom Fuck You-fingret, och så skyndade vi därifrån. Efter en stund gick vi förbi en annan försäljare som i alla fall var trevlig: "- Bra bra mycke bra!" Eh, hur såg han att vi var från Sverige!?! Det blev en snabbvisit i denna delen av stan kan jag ju säga!
 
Efter promenaden hem blev det lite chill innan vi gick ut på jakt efter mat och hamnade på Albatros Pizzeria. Mätta och belåtna (eller?) var det dags att besöka "taket" i bikini...pooldopp och jacuzzi-bubbel, vilket inte satt fel. På vägen dit hittade vi en Yvonne som sen följde med oss på jakt efter drickbart och vi landade på Sky Bar Steak House där jag tog en vodka & cola och som gick direkt upp i hjärnan. Glada begav vi oss hemåt med stopp vid fiolmannen och hans stråke, och hamnade till slut på hotellets Sky Bar där jag sörplade god milkshake med Bailey´s. Stark? Nä, tror inte det! Och så var det det där med den stirrande tjejen och flintskallen, snuskparet som jag känner igen från någon tidigare resa...sitta och diskretsnuska sig bland folk...Inte okej!!! Och fler snuskigheter verkade försiggå på detta hotell, en gammal fet gubbe kom och höll handen med en vrålsminkad ung tjej som säkert hade kunnat vara hans barnbarn :(
 
 
DAG 4
07.45 satt vi i bussen igen, denna gång på väg mot Stettin, 16 grader och gråmulet. Vid färjeöverfarten skuttade en vildsvinsfamilj omkring, fria och glada :)
 
Tio mils färd och 09.30 var vi i utkanterna av storstaden Stettin, och inte långt därefter plockade vi upp guiden Agnes i ett 29-gradigt (S)tchätchin, denna gröna 400 000-invånarsstad.
 
Första stoppet njöt vi bland annat av Gestapohuset och Richard Hess bruna konstverk. Nästa stopp bestod av sandfigurer och stros bland ödslighet och pisstank, men så här långt var jag nöjd med utflykten. Sen spårade det ut totalt då resten av sällskapet ville få allt avklarat så fort som möjligt för att komma till hotellet och bada och dricka starkt. Så, in på ölprovningen och lunchen på Stara Komenda Brewery där jag inte ens hann äta upp all mat, ännu mindre dricka upp de tre småglasen med öl och inte alls dricka kaffet då sällskapet inte kunde åka 14.00 istället för 13.30 , vilket minst hade stämt mer med den utsatta tiden. Nu skulle Simone och jag hinna med att handla med oss öl + att strosen innan hemfärden skulle hinnas med, och det blev 30 minuters stress...Tack medresenärer :( Varför hoppa på en dagsutflykt när man inte vill uppleva utan bara vill tillbaks till hotellet så fort som möjligt!?!
 
Tillbaks till hotellet med koffeinmigrän och så hade hotell-korten avmagnetiserats och en hög med hotellgäster som bara kunde ta hissarna högst upp eller längst ner. Receptionen nästa, och så var det avhjälpt på nolltid.
 
Minichill och sen ut på jakt efter java och hoppade in på supermysiga Cafe Kredens och avnjöt Caffe con Panna, och tog oss sen vidare till mini-butiken Laguna där jag kände mig mindre vetande då expediten frågade om groszny och jag kopplade noll. Småpengar Nina, småpengar!!!
 
Middagsbuffé med Simone och Yvonne med spöregn utanför fönstret så kvällspromenaden skippade vi även om regnandet hade gett sig när vi var färdigätna. Gick upp på rummet och packade istället. Och körde Utmaningen innan dusch och mötet med John Blund.
 
 
DAG 5
Dagen för hemfärd och hade gärna stannat minst några dygn till. Att den sista promenaden inte blev av var bara bra då jag var mer än stum i mina vader och skenben, men det fattades lite som jag hade velat gjort som ett besök i den vackra parken och bostadsdelen bortom den. Besök på glasstället med de mest fantastiska skapelserna blev det ingen tid för, inte heller för Huset upp och ner. Sen hade ett besök på gymmet inte suttit fel, och hade även velat ge mina fötter massage och pedikyr. Men man kan inte få allt här i livet! Det har trots allt blivit några underbara dygn och en vistelse på ett helt underbart hotell...bekvämt och tyst.
 
Inpackning i bussen och raka vägen mot Calle Rostock där jag handlade lite till småjävlarna och sen bar det iväg igen mot färjan, och vad blev det för mat? Pommes! Vi tre damer slog ihjäl tiden som gick supersnabbt...bussfärd genom Danmark...färja över sundet...bussfärd genom Sverige med stopp för en energipåfyllning. Och sen försökte jag stänga öronen för Rödluvan som satt och var arg över de svenska Gestapo-poliserna vid färjeövergången, bilförare som var totalt dumma i huvudet och "-Hur dum får man bli?" när en i resesällskapet hade plockat lupiner. Ja, Rödluvan, hur dum får man bli? Knip igen din fula trut!!! Och inte blev det bättre när polisen tog in oss för att Bilinspektionen skulle gå igenom bussen, körjournaler m.m. Det blir ju inte avklarat fortare för att du sitter och pustar och stönar. Nä, själv försjönk jag i Arnold Schwarzeneggers "Total Recall" och sa hej då till resesällskapet bara 30 minuter efter utsatt tid. Jag tror de fick igen för tiden de tog ifrån mig och Simone i Stettin :D
 
 

Tokjobb och utmaningar

Kategori: Allmänt

 
 
Massor av jobb, det är finemang då det kan ge fina resemöjligheter :D Denna maj månad tog jag mig också an Utmaningen i 30 dagar:
 
Djupa knäböj (från 5 till 70)
Armhävningar (från 5 till 50)
Djupa sidoutfall (från 5/5 till 50/50)
Situps från liggande till sittande (från 5 till 55)
 
Är nu uppe i: 40, 25, 25/25, 25 efter halva tiden!
 
 
Men livet består av annat än jobb och träning som när folk fyller år, Thai Hao lockar med mat och Volvon rullar oss till Kumla. Örebro drog mig till sig för en fotorunda, zloty-växling, chokladhandlande och halloumiburgerätande.
 
 
Har äntligen planterat om mina inneväxter + uteörterna, och då jag fyndade på Återbruket t&r så har det blivit en hel del balkonghäng i min "nya" fina solstol. För vädret har varit helt underbart denna månad :D Och ännu mer underbart blev det när sommarbokningarna ploppade in, nu kan jag planera min sommar...Men först ska jag njuta av min minisemester i Polen :D
 
 
Denna månads träning hittills (fattas ju lite dagar):
 
Vecka 1:
Core
Yoga
Armstyrka
 
Vecka 2 -->
Bygg styrka
Utmaningen -->
och
en herrans massa promenader med fyrbeningarna :D
 
 
 
Och så var det dags för vägning och mätning...Från oktober -17 fram till nu:
 
Vikt: -10,6 kg
Bröst: -11 cm
Midja: -10 cm
Mage: -10 cm
 
Och med det känner jag mig nöjd så här långt, blir inga tokdieter för min del då jag är alldeles för mycket av en livsnjutare <3