kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Släppa taget

Kategori: Allmänt

 
v.34
 
Ingen aning om hur första dagen på veckan såg ut då demensen slog till, men kom tillbaks till verkligheten då det var dags för Sockenstugan. Även denna vecka blev det en lång skön skogspromenad som avslutades med ett besök på Burger King och sen en stinkfri övernattning i stugan. Tillbaks hem igen möttes jag inte av någon Kisselina, och när hon till slut dök upp visade hon inga tecken på att ha saknat mig. Kanske tyckte hon att det var skönt med lite semester ifrån mig!?!
 
 
Under andra halvan av veckan surnade jag till då jag fick vetskap om att trots att jag är medlem i Coop och betalar för det så får jag ingen medlemstidning om jag inte har handlat för 1000 kronor eller mer per månad. Känns rätt så mycket som diskriminering mot oss som lever i singel-hushåll, en barnfamilj kan lägga ut samma summa per person som jag gör och kvala in för Mer Smak. Vill ju ha denna underbara recept-tidning i pappersformat, men ska det vara på detta viset så finns det andra mataffärer, och något medlemskap kommer jag inte att förnya.
 
 
Och så känns det som om sommaren har övergått i höst samtidigt som jag böt en manlig kollega mot en annan nu i helgen. Blev två superpass i nätterna två, men fortsätter att ha delvis semester, vardagarna får vara fridagar. Och sen är frågan hur jag ska göra sen, känns som om det är dags att släppa taget, inte bara om sommaren, utan även om jobbet. Jag har gett vad jag har att ge, av lusten, glädjen och orken blir det mindre och mindre. Trött, så trött, och skulle kunna sova i tusen år!
 
 
POÄNGJAKTEN
 
Måndag
1 h gräsklippning utan draghjälp
 
Tisdag
3 h promenad, snabb takt
 
Fredag
HELKROPPSTRÄNING
(15x3)
 
Knäböj
Sidohopp
Höftlyft
Sidocrunch/cykling
Armhävningar
Plankan
Knä mot bröst
Hoppande planka
Rodd med Y-press
 
 
Lördag
MICROTRÄNING
 
Knäböj med upphopp, 30 sek
Jägarvila, 30 sek
Armhävningar, 30 sek
Planka, 30 sek
Militärpress, 30 sek
Statisk paus, 30 sek
Burpees, 30 sek
Jägarvila, 30 sek
 
Söndag
KROPPSVIKTSTRÄNING
(15x3)
 
V-armhävningar
180-böj
Cykelcrunch
Burpee med bergsklättrare
Armhävning med X-hopp
Sprinthopp
Stålmannenplanka
Längdhopp utan sats
 
 
 
 

Tokchill med svettningar

Kategori: Allmänt

 
v.33
 
Måndag:
Fjärde jobbnatten blev avslutad, hem och tvärslocknade och vaknade med skallevärk. Sockenstugan blev bokad och framtida tatuering har så smått börjat planeras.
 
Tisdag:
Skallevärk även idag, men inte lika kraftig. Underbar altandag utan robotgräsklipparstörning. Sovit, läst, ätit! Sen tog jag mig ett 7-helsikes styrkepass.
 
Onsdag:
Upp tidigt och blev hämtad av Kotte. Tvättdag, mathandling, till bibblan för det sista ARN-pappret, plockat upp och plockat ner i lägenheten, solhett och altanhäng.
 
Torsdag:
Sockenstugan blev ombokad på grund av bajs-stank, men fick en underbar fyra-timmarsvandring och en sötsnäcka.
 
 Lycklig? Ja, men förbaskat trött i min kropp och lika lång väg tillbaka!
 
Fredag:
Dagen gick åt till att kurera min stackars vandrarkropp, alltså blev det tokchill. Sen var det bara att rulla sig mot Tivedsgården.
 
Lördag:
En spökfri natt innan överlämnande av bilen. Sprang på en pratglad dam när jag kom hem, men sen blev det tre timmars sömn på altanen innan jag vaknade pigg och tog mig ett styrkepass. Sen det totala altanhänget med läsning innan jag tog itu med att skriva in Göteborg och Sockenstugan i min resebok som nu börjar bli riktigt full. Avslutade med lite TV4 Play...
 
Söndag:
Ytterligare en underbar sommardag med allt det vardagliga som tokchill, rump-pass och påbörjandet av en ny fotobok. Nu ska alla profilbilder från mina tio första Fb-år få pärm.
 
 
Knäna böj, skjut ut rumpan och böj dig framåt...
 
 
POÄNGJAKTEN
 
TISDAG
HIIT MED SKIVSTÅNG
(10 repetitioner av varje övning, upp till 15 sek vila mellan varje. När ett set av alla övningar är gjorda så vilar man ca 1 minut. Repetera fyra ggr till)
 
Ryckböj
Axelpress
Utrullning med skivstång
Utfallsgång
Raka marklyft
Armhävningar
 
TORSDAG
4 h vandring
 
LÖRDAG
FOKUS MAGMUSKLER
(Gör alla övningar i 20 sek med 10 sek vila i fettförbränningscirkeln. Gör alla övningarna ytterligare tre gånger. Gör likadant med magcirkeln)
 
FETTFÖRBRÄNNINGSCIRKELN
Böjhopp med knäindrag
Kaninhopp
Burpee
Kettlebellsvingar
 
MAGCIRKELN
V-sits
Utrullningar med boll
Ryska vridningar
Planka på upphöjning
 
SÖNDAG
PUMPA RUMPA
(Gör 10 repetitioner av övningarna i set A, upprepa två gånger till utan att vila. Gör likadant med set B, C och D)
 
SET A
Raka marklyft med band
Bakåtspark
 
SET B
Knäböj med band
Nedåtgående hund med fotcirklar
 
SET C
Höftlyft med band
Kissande hunden
 
SET D
Omvänd crunch med band
Sned crunch
 
 

Osaliga andar

Kategori: Allmänt

 
v.32
 
Måndag
Varit handikappad, har knappast kunnat gått efter allt Göteborgsgående, men har istället tränat upp käkarna med att smaska Gtb-snacks. Och så supergos med en buffande Kisselina: "-Välkommen hem matte!"
 
Tisdag
En tur till Lindesberg med päronen och bilen, på tillbakavägen blev det go-lunch på Viiby Krog. Mysigt med dessa uteätardagar och kul att kunna skämma bort föräldrarna lite.
 
Onsdag
Vaderna var nästan helt återhämtade och kunde ta itu med gräsklippningen. Men här började jag känna av mitt diskbråck, men inget som inte kunde "botas" med rörelse och styrkeövningar :D
 
 
 
Torsdag
Fy kissen...inte jaga grodor och paddor!!!Servicelaget med Liam hit för häckklippning och pappsen hit för cykelskruvande och ogräsrensning.
 
Fredag
En lugn natt på Tivedsgården + en ny bokning, men stod inte var.  Från och med nu tänker jag inte ägna en ledig sekund till att lokalisera var jag ska vara, nu får det vara slut på dumheterna bokarna håller på med. SKRIV UT ARBETSPLATSEN...Hur svårt kan det vara!?!
 
 
Lördag
En ännu lugnare natt på Tivedsgården, i alla fall bland de boende, men det var livlig aktivitet i form av röster, fotsteg, dunkanden, utdragna lådor och öppnade skåp, och draperier som fladdrade. Undrar vem/vilka vi hade påhälsning av!?!
 
Söndag
Lata söndag, men ingen vilodag då det har paketerats, tränats och jobbats, och mellan varven har tedrickande och läsning i solstolen tryckts in. Och kan väl inte säga att det direkt blev uppskattat att jag inte åkte till en arbetsplats som jag inte visste att jag skulle till, men bemanningen får börja sköta sitt jobb fullt ut, det har de betalt för...
 
 
POÄNGJAKTEN
 
Onsdag
1 h gräsklippning utan draghjälp
 
Fredag
BYGG MUSKLER, KONDITION, BRÄNN FETT
(Gör alla övningar i Cirkel 1 i 45 sek, 15 sek vila mellan varje övning. När man gjort alla övningar en gång så vila en minut, repetera två ggr till. Gör likadant med Cirkel 2)
 
CIRKEL 1
Plankhopp
Boxhopp
Ball Slam
Thruster
 
CIRKEL 2
Bergsklättrare
Burpee
Armhävning med rodd
Hoppande utfall
 
Söndag
KONDITION + STYRKA
(10x3, lite vila mellan varje övning)
Armhävningar
Utfallsgång
Planka med rodd
Marklyft med kettlebell
Knäsittande vedhuggare
Björngång
Kettlebellböj
Burpee
 
 
 
 

Julih

Kategori: Allmänt

 
Började månaden med en Covid 19-antikroppstest som inte påvisade några antikroppar, men det kunde ändå inte uteslutas att jag hade haft det. Så fortfarande kanske jag har haft det, men kanske ändå inte. Frågor på det? Ett vet jag i alla fall och det är att Kisselina kallar mig mamma, och så har jag börjat vakna med en olustig känsla. Det kanske har något att göra med att det första jag ser när jag slår upp ögonen är ett odjur som sitter och stirrar på mig.
 
 
Råkalla dagar och kyliga nätter får väl beskriva denna månad, och så en massa regnande. Vart tog sommaren vägen? Vem mixtrar med årstiderna? Och i detta covid-år kan man ju inte bara sätta sig på ett flyg och dra till värmen. Men det har blivit mycket träna av, det har blivit mycket jobba av, det har blivit mycket sova av och det har blivit alla avsnitt av Solsidan. Vill bara bort just nu, hade sett fram emot Nora, men det sket sig, men Göteborg då kanske? I och för sig kan man alltid besöka Röfors-loppiset, fika, promenera och käka lunch på Rastpunkt. Och babbla strunt med grannarna!
 
(älskar detta konstverk)
 
På jobbet börjar det kännas mindre och mindre kul med viss personal som borde skickas på charmkurs. Och så börjar jag tröttna på att bli bollad hit och dit, ena sekunden får jag inte vara på en avdelning då det ENBART ska vara utbildad personal, nästa sekund ska jag vara där trots att det finns utbildad personal på bygget. Det blandas och ges lite hur som haver och det känns mer som att det handlar om önske-val. Ja, inte från min sida då! Och hemmavid knaprade katten mus och cykelverkstaden öppnades. Vad kylen/frysen håller på med vet jag inte riktigt, det är bastu i frysen och siberisk kyla i kylskåpet. Den håller nog på att få en psykisk kollaps...
 
 
Cykelverkstaden fortsatte att vara igång och avloppen i huset började prutta ruttet, men den åkomman gick över rätt så snabbt. Och så tittade solen fram och värmen rullade in, så mot Sockenstugan för umgänge, mat och fika. Ett välbehövligt avbrott i tillvaron! Men sen kom det eländiga vädret tillbaks. SUCK!!!
 
 
Promenerande med Hjalle och hej till Emma, hundar och katt. Och så har jag varit konstigt kall i kroppen igen under en period, men jag fryser inte. Känts som om jag har haft väldigt låg kroppstemp och försökte bota det det med att skämma bort mig och päronen med en pizzalunch, men det funkade inte riktigt. Konstigt! Och så avslutade jag månaden med dåligt samvete då jag lämnade Kisselina för Göteborg och min mini-mini-semester...Goa Göteborg, Clarion, promenerande med trippsällskapet, mat och terasshäng!
 
 
 
POÄNGJAKTEN
 
(v.31)
 
Måndag
30 min promenad
 
Tisdag
 
BRÄNN FETT, BYGG MUSKLER - HELKROPP
(Gör så många repetitioner av alla underkroppsövningar i 30 sekunder utan att vila mellan dem. Vila 30 sek och upprepa två gånger till. Repetera med överkroppsövningarna och sist magövningarna)
 
UNDERKROPP
Boxhopp
Kettlebellsvingar
Hoppande utfall
ÖVERKROPP
Armhävningar
Curl och press
Armhävningsrodd
MAGE/CORE
Rysk vridning
Plankan
 
Fredag
Cirka 5 h promenerande allt som allt
 
Lördag
Cirka 10 h promenerande allt som allt