kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Same all shit

Kategori: Allmänt

 
Vecka 39
 
Måndag
Blev en superlugn natt på Solhöjden och var ännu tröttare efter det superlugna än efter det aktiva förra nattpasset. Sov ut och sen fortsatte jag att vara trött hela dagen. Så det blev en zombie-dag. Zzznark!!!
 
Tisdag
Vaknade och kände mig sjuk, somnade om, vaknade och kände mig okej. Har varit på solokvist med en trött Kisselina...tidningsläst, pratat med R. och syrran, tränat, badat och bokläst. Inte alls pigg!
 
Onsdag
Blev att ligga och kolla igenom de sista avsnitten av Dublin Murders innan jag släckte ner strax efter 02.00. Vaknade kanske lite för tidigt, men var pigg och tog dag. Varmt, soligt och fint! Altanhäng med läsning i massor och...det samma gamla vanliga :) 
 
Torsdag
Sista dagen i frihet innan nattpasset. Upp och gjorde mig iordning för gratulerandet av Gum-Gum. Trevligt umgänge, smörgåstårta och annat smått och gott. Och så hej till getterna! Hem för att sova av mig lite och sen intog jag Solhöjden.
 
 
Fredag
Natt 1 av 3 avslutad, superlugnt. Livet har gått sin gilla gång och så mot Solhöjden igen.
 
Lördag
Gått i ett hela natten, hem och tuppade av, upp och hoppade, till Laxå och Kotte, aborre och Dollar Store, hem till mat, läsning och två katter. Och så på´t igen, sista natten med gänget.
 
Söndag
Sovit ut underbart efter sista jobbnatten på ett tag. Förhoppningsvis! Känner mig på tok för jobbtrött, finns ingen glädje i jobbdelen längre. Återhämtningsdag och massor av tokgos med en Kisselina som bara blir keligare och keligare.
 
 
 
POÄNGJAKTEN...har gått trögt
 
TISDAG
360-graderspass
(30 repetitioner i två varv)
 
Dynamisk planka
Pull-ups
Kettlebell Swing
Burpees
Utfallssteg åt sidan med vikt
Bålrotation med vikt
Diagonalen med vikt
 
ONSDAG
Core
 
Excentrisk armhävning (max antal)
Sidoplanka (max antal)
Benlyft (10 per sida)
Väderkvarnen (max)
Köttbullen (max antal)
Jorden runt (10 per sida)
Plankan (max)
Armhävningar (max antal)
Avslappning
 
 
 

Svea och tant Nina

Kategori: Allmänt

 
Tant Nina börjar bli gammal på många olika sätt. Nu får tant släppa ratten mitt i natten, mitt mörkerseende blir sämre och sämre för varje år som går. Nu ser jag inte ens var jag är på vägen när jag får möte. Jag är en total trafikfara...för både mig själv och mina medtrafikanter!
 
Hundpromenader och Emma-prat har kantat denna veckas väg, likaså tårtkalas hos Sveas i Kumla. Grattning av två pojkar, den totala tårtfrossan på en Sveas Special, och så avslut med ett bakluckeloppis. Äntligen fick jag träffa Kumla-humlingarna, det var alldeles för länge sen vi sågs.
 
Startade veckan med att gå av ett nattpass, avslutade med två Solhöjdenpass, Natt 1 det totala kaoset, Natt 2 det totala lugnet. Kontrasternas kontrast! Och mitt i all den extrema trötthet som nu har kommit tillbaks igen har jag faktiskt lyckats fått in både promenader och träning. Mot Poängjakten...
 
 
 
POÄNGJAKTEN
 
 
MÅNDAG
 
YOGA
(Håll varje övning i 60 sek)
 
Nedåtgående hunden
Bredbent framåtfällning
Krigare 2
Duvan
Kamelen
Bryggan
Liggande fjäril
 
TISDAG
30 min promenad
 
ONSDAG
 
UPPVÄRMNING
Runda och öppna (5 ggr)
Rotation i framåtfällning (10x2)
Jorden runt (3 åt höger, 3 åt vänster)
 
HOPPA DIG STARK
(10 st)
 
Längdhopp
Utfallshopp framåt
Höjdhopp på box
Fyrkanten
Låga tvåbenshopp
Låga enbenshopp
 
TORSDAG
30 min promenad
 
FREDAG
 
STÄRK LÖPARMUSKLERNA
(15x3)
 
Explosivt uppkliv med nedbromsning
Utfall med vikt över huvudet
Excentrisk tåhävning
Enbensböj på box
Vindrutetorkaren
Draken
Dynamisk planka
Stretch för sätet och lårets utsida
 
BONUS
Hantelrodd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Okraft och o-ork

Kategori: Allmänt

 
VILKEN VECKA, KÄNNS SOM DET NU FÅR RÄCKA!!!
 
Just nu skulle jag verkligen behöva en solsemester, men var hittar jag den i dessa tider!?! Har ingen lust att jobba, men vill ha pengar, hur löser jag den ekvationen???
 
MÅNDAG...lullat runt hela dagen
 
TISDAG...bakning, fika och Emma Gustafssons konstutställning
 
ONSDAG...den totala hellediga dagen, bara Kisselina och jag
 
TORSDAG...nattpromenad, husmorssysslor och Burger King
 
FREDAG...läst, tränat, ätit för mycket och så har jag läst lite till
 
LÖRDAG...läst, ätit, läst, sovit, läst, ätit, läst, sovit
 
SÖNDAG...jisses vad jag har sovit, Tigern har hållit serenad och jag rymde till Tivedsgården
 
 
 
Så här kan man ju inte ha det, eller? Känns som om jag är på väg in i den totala dvalan, undrar om jag ska prova på att gå i ide och komma fram igen till våren!?! Tränat har jag som vanligt gjort, men denna vecka som en...sömngångare. Har massor av okraft, har massor av o-ork!
 
KÄNNER MIG SOM EN GROVSOPA...
 
 
 
POÄNGJAKTEN v. 37
 
TISDAG
30 min promenad
 
ONSDAG
 
KROPPVIKTSTRÄNING
(Gör så många reps som möjligt under 30 sek av varje övning. Vila sedan 20 sek. Repetera 2 ggr till)
 
Gående planka med armhävning
Knäböj och utfall
Bergsklättraren
Breda böjhopp
Planka med benlyft
Höftlyft på stol
Dips med tå-touch
Bulgarisk knäböj
 
FREDAG
 
PILATES
 
Armhävningar, 2 st
Sidospark, 10 st/sida
Cykelsitups, 5 st/sida
Bensträckning, 5 st/ben
Simning, 5 st/sida
Upprullning, 3 ggr
Höftcirklar, 3 st/sida
Brygga, 5 ggr
 
SÖNDAG
 
BARRE
 
10 reps Bred plié
10 reps Utfall med bicepscurl
10 reps Armhävning med band
5 reps Plié med V
5 reps Arabesque
20 reps Musslan
10 reps Hög curl
20 reps Stående tricepssträck
 
 
 
 
 

Lust och ork

Kategori: Allmänt

 
v. 36
 
Veckan startades upp med en promenad och så en efterföljande lunch på Rastpunkt. Och så en natt i Utepatrullen innan lite lediga dagar, dagar som försvann på tok för snabbt, men hann med att bli återhämtad i alla fall innan jobbhelgen i nätterna tre inleddes.
 
Höst ute och en hungrig katt inne...nu somnar hon nästan med huvudet i matskålen. Håller hon på att äta upp sig inför vintern tro!?! Självklart har hon haft besök av Tigern lite då och då. Och det är tur att han kommer då hon annars blir orolig om han är borta för många dagar.
 
 
Med träningen har det gått sådär, körde slut på musklerna i mitten av veckan och fick lov att ta det lite lugnare, lite vilotid, och sen kom helgpassen på jobbet och hade bara lust och ork för några kortare enklare träningspass. Och så har min hjärna hakat upp sig: Godis, godis, godis...Men jag har stått emot rätt så bra, det har bara blivit lite godis, godis, godis.
 
 
POÄNGJAKTEN
 
Måndag:
30 min promenad
 
Torsdag:
 
HÖGINTENSIV HALVTIMME
(Alternera mellan att hoppa hopprep i en minut och att utföra varje övning i 30 sek, allt ska utövas i högt tempo med så lite vila som möjligt. Två varv)
 
Boxhopp
Hoppande utfall
Knäböj med 180-gradershopp
Burpee
Hoppande knäböj med växlande fotbredd
Splitböj med upphopp
Upphopp med kettlebell
Omvänt utfall med knälyft
 
 
Lördag:
 
STARK OCH SMIDIG
(12 ggr)
 
Knäböj med puls
Benlyft åt sidan
Benlyft framåt
Skulderbladspress
Rumplyft
Huksittande armgång
 
Söndag:
 
KNÄ OCH HÖFT
(15x2)
 
Tyngdöverföring
Höftlyft
Klockan
Trappsteg
Stolresning
 
 

Agussti

Kategori: Allmänt

 
Underbart, helt plötsligt kom sommaren tillbaks vilket var behövligt med tanke på månadsavslutet med vinterkyla. Augusti började bra med sol över Göteborg, sol över Lindesberg, sol över Munkastigen för att sen övergå till Sockenstugan och Örebro. Sen slog vintern till...igen! Så jag ska väl egentligen inte klaga, det hade kunnat vara värre. Men nu någon dag in i september känns det som om sommaren definitivt är över vilket jag betraktar som lite för tidigt.
 
 
Då sommaren kom tillbaks gjorde jag valet att inte jobba så mycket, jag tog bort min tillgänglighet på vardagarna och siktade istället in mig på helgjobb. Hoppade bara in och jobbade några få pass på vardagen då det var total kris, och när månaden var slut hade jag ändå lyckats komma upp i runt 75%.
 
 
Sen under några veckors tid slog värsta tröttheten till och hade kunnat sova dygnet runt. Det var en sådan extrem-trötthet att jag blev smått oroad över att det var något allvarligt fel på mig och var nästan framme vid gränsen att kontakta vårdcentralen, men så helt plötsligt vände det och energin kom tillbaka. Nåja, i alla fall en viss del av den! För mycket jobb med för lite sömn, ett väder som har gått upp och ner, och vem vet, kanske hade jag något skit i kroppen som inte bröt ut, detta kan ju ha varit bidragande orsaker. Sen har inte detta år direkt bidragit till ökad energi, och det av flera anledningar som kontrasterna i väderleken, begränsningarna i coronatider, jobbrelaterat och en massa onödigt tjafs i största allmänhet. Och att mina magbesvär kom tillbaks har väl gjort sitt till, men detta betraktar jag mer som summan av dåliga livs-faktorer.
 
 
Jag har ändå lyckats spinna ihop augusti månad rätt så bra, har jobbat mig till en inkomst, njutit av ute-ätarmat i trevliga sällskap, sett lite annat än Laxå och Röfors, rört på mig och gått ner i varv med Kisselinas hjälp. Dock kände jag att träningen fick stå för mycket tillbaka i slutet av månaden då orken inte fanns. Ändå är det denna del som är så viktig att tvingas orka då den tankar mig med energi för att orka vidare...
 
 
 
POÄNGJAKTEN
 
v. 35
 
TISDAG
30 min promenad
 
LÖRDAG
 
KROPPVIKTSTRÄNING
(3 varv - 60 sek, 40 sek, 20 sek)
 
Höga knän
Höftlyft
Plankan
Bergsklättraren
Rysk vridning
Burpee
Armhävningar
Hoppande utfall