kiatokmoster.blogg.se

Mitt liv!

Julmarknadstripp till Rostock

Kategori: Allmänt

05.40 påstigning i Hallsberg denna snöfria fredag 28 november 2014! 7.15 första lilla stoppet på 15 minuter, och sen vid 9.30 blev det stopp för frukost i Ödeshög och som vanligt skippade jag ätandet till förmån för en mint-dajm och promenad. Läsning och slummer och på nolltid var vi i Helsingborg där vi åkte ombord på färjan Tycho Brahe som tog oss över till Helsingör. 8 grader varmt i Danmark vid 12-tiden, ingen vinter så långt ögat når. "100-åringen som kröp ut genom fönstret och försvann" blev tidsfördriv fram till Gedser där Kronprins Frederik tog oss över till Rostock. Calles nästa där lite klappar inhandlades och jag blev färdig först av alla och klev ut i kylan, men hittade en lösning på det problemet i form av en mugg Gluhwein med Amoretto, starkt som bara den och jag blev både varm och lullig. Muppar, muppar, muppar i resesällskapet :( Chaffisen hade restid till 19.00 och då skulle han ha släppt av oss vid hotellet, när klockan var 19.00 kom de sista ut från Calle med resultatet böter för chaffisen. Riktig dålig stil :( Ibis Rostock Am Stadthafen = kallt rum + kokhett vatten i duschen vilket är som gjort för mig :) Sängen är skön, kommer att sova gott inatt. Ställer klockan tidigt för frukost...
 
...drömt mycket, men bra drömmar och har sovit underbart gott :D Upp vid 6-tiden och gick ner för frukost...liten, men inte naggande god. Lite småtråkig, men det fyllde magen i alla fall. TV-utbudet är stort, men ingenting att se. Även den delen är småtråkig, men kan säkert slå ihjäl tid om det skulle behövas. Men alla trevliga människor jag har omkring mig väger upp det som eventuellt kan ses som negativt. Och så  inte enbart par i resesällskapet vilket var skönt för kärringarna brukar hålla hårt i sina gubbar om någon kvinna råkar resa på egen hand...så patetiskt, jag är inte ute efter era män! Slappna av liksom! Att prata lite med varandra innebär inte per automatik SEX!!! Hotellpersonalen är toppen :)
 
Utforskning av min del av stan och vid första försöket att komma till marknaden så hamnade jag på villovägar, men hittade en massa annat intressant, bl.a. nöjesfältet och en massa sidogator :) Men hur kunde det bli så fel? Det förstår jag inte! Efter mycket irrande hittade jag tillbaks till hotellet och sen var det bara på´t igen efter ett glas vin *garv* Ut i kylan, och andra gången gillt och ett antal euro mindre i min Hello Kitty-plånbok som framkallade många glada leenden. Tillbaks till Ibis för att värma mig lite och smaska i mig min mini-salami-pizza :D La mig under täcket för att tina upp medans jag läste ut "Svart guld", men det funkade inte så in i duschen och skållade mig varm innan Etapp 3 av Utespring inleddes. Blev strandpromenaden och återigen nöjesfältet och norra Tysklands största julmarknad eftersom jag vill spana in dessa "nattetid". Så gudomligt vackert och mysigt. Men julkänslan har jag tappat sen många år tillbaka, känner ingenting! Och till sängs gick jag smått illamående efter alldeles för mycket frossande...
 
...och vaknade ett antal gånger under natten, bl.a. fick jag höra: "Du ska dö!" Roligare besked kan man ju få! Upp för en enkel frukost och sen lämnade vi denna blås-håla. Två timmars färja, lika många timmar genom delar av Danmark och en färje-kortis över till Svedala. Några av oss var lite busiga och stannade kvar i bussen under övergången trots att det väl egentligen inte är tanken. Långtradarna bredvid gungade fram och tillbaka. Själv gungade jag också lite samtidigt som jag njöt av en mugg kaffe. Riktigt kaffe...inte tyskt hotellkaffe gjord på en kaffeböna och 3 dl ljummet vatten. Den varianten botar inte koffeinabstinenshuvudvärk!
 
Blev ett stopp för middag på hemvägen, men tog sikte på City Gross istället och sprang på ett litet vego-sortiment från Astrid & Aporna, ska bli spännande att prova :D Blev filmvisning även på tillbakavägen, ett hopplock med Robert Gustafsson "Kulgodis"...många leenden och skratt! Två gamla + två små kom och hämtade upp vid Statoil och jag bjöd dem på gourmetmat på ett ställe som kallas Mc Donald´s.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: